Aralık ayı sonunda açıklanan yeni asgari ücretin, henüz çalışanların cebine girmeden eridiğini dile getiren Öztrak, "27 Aralık 2023’ten bugüne kadar geçen 28 günde: asgari ücretle alınabilecek döviz 17 dolar azaldı. Bir ay önce 5,5 çeyrek altın eden asgari ücret, şimdi 5 çeyrek altın ediyor." dedi.

Öztrak, son bir ayda dünyada ham petrol fiyatlarında artış olmadığını ama Türkiye'de; benzinli bir otomobilin deposunu doldurmanın maliyetinin 141 lira artarak 2 bin 75 liraya yükseldiği, bir traktör deposunu doldurmanın maliyeti 236 lira artarak 4 bin 913 liraya çıktığını açıkladı.

Ülkede her şeyin bir resmisinin bir de gerçeğinin olduğunu söyleyen Öztrak, "Resmiyette Anayasa Mahkemesi var, gerçekte yok. İş Mahkemeleri bile AYM’nin kararlarını dinlemez oldu. Resmi işsiz sayısı 3 milyon, gerçeği 9 milyona dayanmış. Makyajlı resmi enflasyon yüzde 64,7 ama gerçek (hissedilen) enflasyon yüzde 129." açıklamasını yaptı.

Hükümetin; hakikati eğip bükerek, milletin gözünü boyayarak ekonomi ve devlet yönetiminin her yanını çürüttüklerini belirten Öztrak, şunları kaydetti:

"“Mart’a kadar bulduğumu yerim, Mart’tan sonra Allah kerim” diyerek, ekonomide milleti ezecek tufanı yerel seçimler sonrasına erteleyerek işleri idare ederim sanıyor. Ama Saray ne anlatırsa anlatsın insanlar yaşadığını bilir. Hakikatin güneşi sonunda tüm yalanları mum gibi eritir. Bugün değilse bile yarın, mutlaka…"

Hibya Haber Ajansı