BANVT… 19 Ocak 2024 tarihli Rekabet Kurulu kararıyla, beyaz et sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal edip etmediğini tespit etmek amacıyla Şirketimizin de aralarında bulunduğu bazı kuruluşlar hakkında soruşturma başlatılmıştır ve bu kapsamda şirketimizden savunma beyanı talep edilmiştir.

BRKVY… Şirketin, Koç Finansman A.Ş.'nin gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında,satışa çıkarılan 32,3 milyon TL anaparaya sahip 1 karma nitelikli portföyün ihalesini kazandığı duyurulmuştu.Anaparası 32,3 milyon TL olan ihaleye konu alacakların devir işlemleri ve sözleşmenin imza süreci 24.01.2024 tarihinde tamamlanmıştır.

DGNMO… Şirket tarafından, Bandırma Yolu 5. km Biga, Çanakkale (Biga) ve Doğanlı Köyü Düzce (Düzce) adreslerinde bulunan üretim tesisinin çatılarında ülkenin temiz enerji üretimine destek olarak doğayı korumak verimliliği arttırmak ve üretim tesislerindeki elektrik giderlerinde tasarruf sağlamak amacıyla Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulması konusunda yatırım kararı alınmış ve bu hususta Schmid Pekintaş Güneş Enerji Sistemleri ile ve Free Yapı Enerji San. ve Ticaret A.Ş. ile gerekli sözleşmeler akdedilmiştir.Bu doğrultuda, anılan üretim tesislerinde yapılacak GES yatırımı çerçevesinde elektrik üretim gücünün,Biga için 4.542 kWp, Düzce için 5.000 kWp olmak üzere,toplamda 9.542 kWp olması planlanmaktadır. Gerçekleştirilecek olan GES yatırımlarının yatırım bedeli 4.233.069 USD olup, söz konusu yatırımlarının 6 aylık süre içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir. Bahse konu GES yatırımları şirketin karbon ayak izini azaltarak sürdürülebilirlik stratejisine de hizmet edecektir.

DZGYO… Muğla Sarıgerme Turizm alanı kapsamındaki Muğla İli, Ortaca İlçesi, Fevziye Mahallesinde bulunan Hazine taşınmazı üzerinde yapılacak olan turizm tesisi yatırımları için, Kültür ve Turizm Bakanlığına 28.07.2023 tarihinde "Kesin Tahsisin Devri ile Tür Değişikliği", "Ek Alan Tahsisi" ve "Kapasite Artışı" talebi doğrultusunda ödeme yapılmıştı.Hazine tarafından tahsis edilen ek alan (136/3 parsel) için tapuda üst hakkı tesisi yapılarak süreç tamamlanmıştır.

MNDRS… Şirkete ait İzmir İli, Bornova İlçesi, Kazımdirik Mahallesi, 3777 Ada, 5 Parselde kayıtlı bulunan arsa üzerinde Adnan Kılıçoğlu İnşaat Mühendislik Mimarlık Ticaret ve Limited Şirketi "Adnan Kılıçoğlu İnşaat" tarafından inşa edilmekte olan Trade Mark Pi Bornova projesinin 2024 yılı Ocak ayında tamamlanacağı duyurulmuştu.Konut ve ticari ünitelerden oluşan Trademark Pi Bronova projesi iki bloktan oluşmaktadır. Kapalı otopark alanı, peyzaj alanı ve iki adet yüzme havuzu bulunan Trademark Pi Bornova 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşan konut tapulu projedir. Trade Mark Pi Bornova projesinde eşyalı ve eşyasız daireler bulunmaktadır. Yüklenici firmadan almış olunan bilgiye göre;Güncel durumda bloklardan biri tamamlanmıştır. Eşyalı dairelerde yer alacak eşyalar tedarik edilmeye başlanmıştır. Diğer blokta ise seramik, boya ve ince işler devam etmektedir. İnşaatın tamamlanarak 2024 yılı Nisan ayı başında oturma ruhsatına başvurulması planlanmaktadır. Belediyedeki süreçlere bağlı olarak 2024 yılı Mayıs ayı sonuna kadar Trademark Pi Bronova projesinde oturumun başlatılması hedeflenmektedir.

USAK… 23.04.2023 tarihinde yapılmış olunan GES projesi sözleşme gücü sehven 18.6 KWH yazılmış olup doğrusu 18.66 MWm dir.

QUAGR... Yönetim Kurulunun 24.01.2024 tarih 2024/02 sayılı kararı ile ev tekstil ürünleri ve aksesuarları toptan ve perakende satışı sektöründe faaliyet göstermek üzere bir bağlı ortaklık kurulması kararı alınmıştır. Söz konusu bağlı ortaklık ‘'Qua Home Collection Tekstil Mağazacılık San. ve Tic A.Ş.'' ismiyle kurularak 24.01.2024 tarih 11007 sayılı Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlanmıştır.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı