Çin ve Singapur hükümet temsilcileri, Beijing’de bugün Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti ile Singapur Cumhuriyeti Hükümeti arasında Umuma Mahsus Pasaport Sahipleri için Karşılıklı Vize Muafiyeti Anlaşmasını imzaladı.

Anlaşma resmi olarak 9 Şubat 2024'te Bahar Bayramı arifesinde yürürlüğe girecek.

Her iki taraftan umuma mahsus pasaport sahibi kişiler, turizm, aile ziyaretleri, iş ve diğer özel işlerde bulunmak üzere vizesiz olarak diğer ülkeye giriş yapabilirler ve kalış süreleri 30 günü geçemez.

İş veya önceden onay gerektiren diğer faaliyetlerde bulunmak için gidenler veya 30 günden fazla kalmayı planlayanlar, önceden vize almaya devam edecek.

Çin, şimdiye kadar 157 ülke ile farklı pasaport türlerini kapsayan vize muafiyeti anlaşmaları, 44 ülke ile vize basitleştirme konusunda anlaşmalar veya düzenlemeler, Singapur, Maldivler ve Kazakistan da dahil olmak üzere 22 ülke ile kapsamlı vize muafiyeti imzaladı.

Ayrıca, 60'tan fazla ülke ve bölge, Çin vatandaşlarına vizesiz veya iniş vizesi kolaylığı sağlamıştır.

Çin Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Departmanı Müdürü Wu Xi, CCTV’ye verdiği özel bir röportajda, Çin'in son zamanlarda personel değişimini kolaylaştırmak için bir dizi uygulama başlattığını ve bunun Çin'in yüksek düzeyde istihdamı teşvik etme kararlılığını ortaya koyduğunu söyledi.

Hibya Haber Ajansı