Taylan, İstanbulluların ve özellikle siyasete küskün gençlerin yeni şeyler duymak istediğini belirterek, “İstanbul’u, gençleri ve onların demokrasiye olan inancını kaybediyoruz. Hepsi sandığa küstü. İstanbul’a gençliğini geri kazandıracağız” dedi.

“Küskünler 2 milyona yaklaştı”

Taksim’deki bir otelde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle buluşan Dr. Taylan Yıldız, aday olma sürecini şöyle açıkladı:

“Siyaset kanalları tıkanmış, temsiliyet bir avuç eski kafalıya kalmış, dili bozuk ve ufuksuz siyasiler çözüm yerine kriz üretmekle meşgul. İstanbul’da siyasetten umudunu kestiği için sandığa gitmeyen 2 milyona yakın seçmen var. Çok vahim değil mi? Eski usul siyaset dev küskünler ordusu oluşturdu. Hamaset ve nefreti körükleyen söylemlerle halk neredeyse iki farklı ülkenin evlatları gibi ayrıştırıldı. Bir taraf “İstanbul benim, geri alacağım” diyor, diğer taraf da “vermeyeceğim artık benim” diyor. Bu toplum bunu hak etmiyor.  Gençlerle konuşarak onların temsilcisi olarak aday olmam yönünde karar aldık.”

“Öncelik: katılımcı demokrasi”

İBB Meclisi’nde gündeme gelen benzetme nedeniyle “İnternetçi Abi” olarak tanınan Dr. Taylan Yıldız, dijital teknolojiyi kullanarak kent halkını karar süreçlerine katacaklarını söyledi.

Taylan projelerini şöyle anlattı:

"Genç, iyi eğitimli̇, yeni̇ fikirlere açık, dinamik bir kadro ile yürüyeceğiz. Bütün gençleri bu kampanya süreçlerine katmak için dijital demokrasiyi esas alacağız. Bir mobil uygulama ile ‘her kararda sen varsın’ diyeceğiz.   Kente ve gençlere iyi̇ gelecek projelerimiz var, ayakları yere basan, muazzam işler ortaya çıkardık. Kampanya süresince bunları paylaşacağız. İstanbul’un kaynaklarının herkese yetecek kadar fazla olduğunu ispat edeceğiz.”

“Değerlerimiz istismar ediliyor”

Dr. Taylan Yıldız, açıklamasında, "Seçmenin iki siyasi kutup tarafından da korkutulduğunu öne sürerek, “Seçmenler “beka sorunu”, “son kale”, “emaneti geri alma” laflarıyla korkutuluyor. Biz, siyasetteki bu ‘eski kafaya’ karşıyız. Bu ‘kafa’ her siyasi partide egemen olduğu için dolayısıyla hepsine alternatifiz. Klişe laflara, aynı tezgâhtan çıkan boş sözlere karşıyız.  Yaptıkları eksik, yanlış ve geleceği karartan icraatlar konuşulmasın diye bunların üzerini ortak değerimiz milli bayrağımız, Atatürk ya da dini semboller ile örtenlere karşıyız. Atatürk’ün yolunu sorgulayanı da inanç sahiplerini manipüle etmeye çalışanı da yanımızdan uzak tutuyoruz. 25 yıldır Gölcük korkusu yaşayan İstanbulluya güvenilir konut sağlayamayanlara karşıyız.” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı