Hong Kong Borsası'nda Xpeng ve Li Auto hisselerinin her biri yaklaşık yüzde 2,5 düşerken, BYD yüzde 3,5 değer yitirdi. Hang Seng Endeksi yüzde 0,4 düşerken, elektrikli araçların çoğunu listelendiği Hang Seng Tech Endeksi de yüzde 1,7 değer kaybetti.

Tesla hisseleri, elektrikli araç devinin kazanç beklentilerini kaçırması ve 2024'te yavaşlama uyarısında bulunmasının ardından Perşembe günü ABD piyasalarında yüzde 12 düştü ve bu da Asyalı elektrikli araç şirketlerinde satışları tetikledi.

Çin'de, hükümetin inşaat sektörüne destek kararının ardından, yüzde 2,0'nin üzerinde yükselen emlak hisselerinin geri çekilmesinin etkisiyle, CSI 300 Endeksi yüzde 0,3 düştü.

Japonya'da Nikkei 225 Endeksi, Tokyo'dan gelen Ocak ayı enflasyon verisinin Aralık ayına kıyasla daha düşük çıkmasının ardından yüzde 1 değer kaybetti. Tokyo'nun verileri ülke çapında enflasyon için öncü bir gösterge olarak kabul ediliyor. Geniş tabanlı Topix Endeksi de yüzde 0,9 düştü

Tokyo'nun Ocak ayı manşet ve çekirdek enflasyon oranı Aralık ayındaki sırasıyla yüzde 2,4 ve yüzde 2,1'e kıyasla yüzde 1,6 olarak gerçekleşti. Güney Kore'de Kospi Endeksi de yüzde 0,8 yükselirken, küçük ölçekli Kosdaq Endeksi yüzde 1,5 yükseldi.

ABD'de gece boyunca üç büyük endeks de değer kazanırken, S&P500 Endeksi yüzde 0,53 artışla 4.894,16'ya yükselerek kazanç serisini altı güne genişletti. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yüzde 0,64 artarken, Tesla hisselerindeki kazanç sonrası düşüşten olumsuz etkilenen Nasdaq Bileşik Endeksi'ndeki artış yüzde 0,18'de kaldı.

Hibya Haber Ajansı