İSTANBUL (AA) - İletişim ve yaşam platformu BiP’te, 2022 yılındaki mesajlaşma sayısı 117 milyarı geçti.

Turkcell açıklamasına göre, BiP, geçen yıl 100 milyon indirme sayısına ulaştı. 2022'de toplam mesajlaşma sayısı 117 milyar 409 milyon 522 bin 513 olan BiP’te, 1,2 milyar dakikadan fazla arama yapıldı.

192 ülkede aktif olarak kullanılan BiP, kullanıcılarına kolay ve hızlı bir deneyim sağlıyor. Arayüzü, gizlilik politikası ve sunduğu ek özelliklerle de benzer uygulamalar arasında öne çıkıyor. İletişim ve yaşam platformu olarak tasarlanan BiP, kullanıcılara ekonomi, eğlence ve spor gibi pek çok kanalı keşfetme kolaylığı da sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BiP Genel Müdürü Gökhan Yüksektepe, Türk mühendislerinin geliştirdiği iletişim platformu BiP'in, bugün Türkiye'nin yanı sıra dünyanın 192 ülkesinde kullanılan ve toplamda 100 milyonun üzerinde indirme rakamına ulaşmış bir uygulama olarak gelişimini sürdürdüğünü belirtti.

Son olarak aralık ayında, uluslararası faaliyetleri kapsamında BiP'in Pakistan'da halihazırdaki faaliyetlerini artırmaya odaklanarak, VEON Group'la birlikte BiP'in Pakistan'da yaygınlaştırılmasına yönelik bir iş birliğine imza attıklarını aktaran Yüksektepe, "Pakistan'daki kullanıcılarımıza orada da BiP'in hızlı ve güvenli mesajlaşma, yüksek kaliteli sesli ve görüntülü görüşme, gizli mesaj, anında çeviri hizmeti gibi pek çok özelliğini sunacağız. BiP'i küresel bir iletişim uygulaması haline getirmeye odaklanarak, kullanıcılarımıza kişiselleştirilmiş deneyimler sunma hedefimiz için özveriyle çalışacağız." ifadelerini kullandı.

BiP, sunduğu özelliklerle hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. BiP'teki "Durum" özelliği sayesinde kullanıcılar, Durum menüsüne tıklayarak video veya fotoğraflarını durum olarak paylaşabiliyor. BiP'in "Grup Taşıma" özelliği sayesinde, daha önceki mesajlaşma uygulamasında kalan gruplar ve sohbet geçmişleri kolayca BiP'e aktarılabiliyor. Ayrıca platformda 15 kişiye kadar HD kalitesinde sesli ve grup görüntülü görüşmenin yanı sıra HD fotoğraf paylaşım seçeneği de bulunuyor. BiP'in kullanıcı verileri, Türkiye'deki yüksek güvenlikli veri merkezlerinde korunuyor. BiP'in güncel sürümüne App Store, Google Play veya Huawei AppGallery'den ulaşılabiliyor.