USD/TRY: Dün beklentilere paralel faizi 250 baz puan artırarak %45'e çıkaran Merkez Bankası, politika faizinin mevcut seviyesinin aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sürdürüleceğini belirtti. Enflasyonda belirgin ve kalıcı riskler oluşmadıkça sıkılaşma döngüsünün sonuna gelindiğine işaret eden karar piyasalar için pozitif. Yurtdışına bakıldığında, önceki gün ABD'den iyi gelen PMI rakamlarının ardından dün büyüme verisinin de beklentilerin üzerinde gelmesi piyasanın yumuşak iniş senaryosunu desteklemiş ve borsalar artı bölgede kapatmıştı. Fed'den beklenen faiz indirim zamanlaması ise Mart ayından uzaklaşmaya devam ediyor. Bugün ABD'de Fed'in yakından izlediği PCE verisi takip edilecek. Fıyatlamalar tarafında ise haber akışlarına karşın sakin seyir sürüyor. Dün 30,27 seviyesinden günü tamamlayan Dolar/TL'de bu seviyenin hafif üzerinde hareketler gün içinde beklenebilir.

EUR/USD: ABD'de dün açıklanan büyüme verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi piyasalarda yumuşak iniş senaryosunu destekleyerek risk iştahını artırdı. Avrupa tarafında ise ECB, faizleri beklentilerle uyumlu olarak sabit tutarak son üç toplantıda da değişikliğe gitmedi. Toplantı sonrası konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, faiz indirimleri için yaz aylarını işaret etti. Piyasalar ise bu açıklamayı daha erken bir indirim olabileceği şeklinde değerlendirerek, nisan ayında bir faiz indirimine gidilmesini %90 olasılıkla fiyatladı. Bugün de ECB yetkililerinin konuşmaları takip edilecek. ABD tarafında ise, Fed'in özellikle aylık bazdaki fiyat gelişmelerinin seyri kapsamında takip ettiği PCE deflatör aralık ayı verileri ile kişisel gelirler ve harcamalar açıklanacak. Dün 200 günlük ortalamasını aşağı yönlü kırarak günü 1,0840 seviyesinden tamamlayan paritede, gün içerisinde 1,0805 seviyesine kadar geri çekilme sürebilir. Olası toparlamalarda ise 1,0870 - 1,0885 seviyeleri sıralı direnç olarak takip edilebilir.

XAU/USD: Dün 2.011 - 2.025 seviyeleri arasında hareket eden Ons Altın günü hafif bir artışla 2.020 seviyesinde tamamladı. Perşembe günü ABD büyüme verisinin beklentilerin üzerinde açıklanması sonrası fazla hareketli olmayan Ons Altında bugün açıklanacak olan ABD PCE verileri değerli madenin son zamanlardaki seyrinde pek etkili olmayabilir. Öte yandan Fed'in söylemlerinin mart ayında faiz indirimlerine başlanmayacağı yönünde olması değerli maden üzerindeki baskıyı artırmaya devam ediyor. Gün içi aşağı yönlü hareketlerin devamında 2.010 ve 2.000 destekleri önemli olabilir. Yükseliş hareketi halinde ise 2.034 ve 2.045 seviyeleri direnç bölgeleri olarak takip edilebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı