SAKARYA (AA) - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) yetkilileri, 10-16 Ocak Enerji Verimliliği Haftası'nda Kocaeli, Sakarya ve Bolu'da anasınıfı ve ilköğretim öğrencileriyle buluştu.

Şirketten yapılan açıklamada, iklim değişikliği ve küresel ısınmayla mücadelede enerjiyi verimli kullanmanın öneminin her geçen gün arttığı belirtildi.

Enerjinin etkin kullanılması ve verimliliğin artırılması, israfının önlenmesi ve çevrenin korunması amaçları doğrultusunda özellikle enerji şirketlerine önemli sorumluluklar düştüğü aktarılan açıklamada, bu amaçla Kocaeli, Sakarya ve Bolu'da anasınıfı ve ilköğretim düzeyindeki çocuklara gelecek için enerjiyi verimli kullanma ve tasarruflu tüketim bilincini geliştirmek için bilgiler aktarıldığı anlatıldı.

Açıklamada, SEDAŞ Kurumsal İletişim ve Müşteri İlişkileri Müdürlüğünce yapılan sunumlara toplam 500 öğrencinin katıldığı kaydedilerek, "Enerjinin tüketim alanları, neden verimli kullanılması gerektiği ve küresel ısınmanın sebepleri ve doğan sonuçları anlatıldı. Enerjide tasarrufu sağlamaya yarayan ipuçlarının örneklerle gösterildiği etkinlikte öğrencilerin sorularına ve görüşlerine yer verildi, öğrencilere enerji verimliliği ilgili bilgilendirici broşürler dağıtıldı." ifadelerine yer verildi.