Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Parlamentomuz, verilen söz üzerine yaptığı oylamalarla hamd olsun kahir ekseriyetle Meclisimizden geçti. Dün itibarıyla da bana geldi. Ben de imzaladım ve akşam da Resmi Gazete’de yayınlandı. Bir gün önce Biden, o da yazılı bir adeta talimatla tüm gerek Temsilciler Meclisi’ne, gerek diğer meclise gönderdi. Onların da bir an önce bunu meclislerinden çıkarması talebini onlara ifade etti. Orayı da bekliyoruz. Bir an önce oradan gelecek olan netice, bizler için F-16’ların Türkiye’ye gönderilmesi sürecini ve bunun yanında tüm tamir, bakım bunlarla ilgili sürecin başlamasını inşallah sağlayacaktır. Bunu bekliyoruz.

Dışişleri bakanım şu anda yakın takipte. O da bu işin takibini yapıyor. Antony Blinken da bu süreci devam ettiriyor. Bu arada attığımız bu adımla şu an gerek Kanada, gerek İsveç bütün Batı ülkeleri, hepsi bu atılan adımla Türkiye’nin duruşunu göstermesi bakımından bu çok isabetli olmuştur. NATO için de ayrı bir güç kaynağı olmuştur yaklaşımlarında bulundular. Biz de aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.

İsrail’e yönelik soykırım davası konusu

Doğrusu biz tabi çıkacağını bekliyoruz. Dün Güney Afrika Cumhurbaşkanı ile bu konuda bir görüşmem oldu. Çünkü Güney Afrika, bu Lahey’i çok yakından takip ediyor. Onların müracaatıyla da zaten oradaki süreç başladı. Şu an itibarıyla Güney Afrika Cumhurbaşkanının yakın takibi bizler için ayrı bir zenginliktir. Onların takibi olsun, aynı şekilde bizim buradan bir hukukçular grubu Lahey’e gitti. Onlar da bu işi yakından takip ediyor. Takibimiz neticesinde gerek Adalet Divanı’nda gerek Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Biz bugün o kararı bekliyoruz.

Yerel seçim konusu

Yarın nasip olursa İzmir’deyim. İzmir’de hem aday açıklamaları yapacağız hem de orada geniş kapsamlı büyük bir kapalı spor salonu toplantısı yapacağız. Ertesi gün Eskişehir’e geçeceğim. Eskişehir’de yine aynı şekilde bir aday tanıtım toplantısı yapacağız. Eskişehir’i önemsiyoruz. İzmir’i önemsiyoruz. Buralarda yapacağımız bu toplantılarla da inşallah nasıl ki İstanbul, Ankara’da çok güçlü sesler çıkardıysak, buralarda da güçlü sesler çıkararak Cumhur İttifakı’nın nasıl 31 Mart’a hazırlandığını göstereceğiz.

İzlediğim bölümlerde Murat Bey’in gerçekten heyecan dolu, İstanbul’un bütün konularına ne denli hakim olduğunu gördüm. Bundan dolayı da bir genel başkanı olarak, bir cumhurbaşkanı olarak mutluluk duydum. İnanıyorum ki 31 Mart akşamı, Murat Kurum ile yeniden İstanbul’u yaşayacağız.”

Hibya Haber Ajansı