Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kahramankazan’daki Ankara Yurtiçi Nakliye ve Lojistik Merkezi’nde düzenlenen kahvaltı organizasyonunda kamyoncu ve nakliyeci esnaflarla bir araya geldi.

Yavaş, “5 yıldır milletin parasını çarçur etmeden çalıştık.” diyerek Ankara Büyükşehir Belediyesinin bütçe ve projeleri hakkında bilgi verdi

“Biz farklı bir belediye başkanlığı yaptık. 5 yıldır Ankara’nın parasını çarçur etmeden çalıştık. Kimseyi ayırmadık.” diyerek açıklamalarına başlayan Başkan Mansur Yavaş, “Kimse verdiğimiz oydan dolayı veya başka bir sebepten dolayı farklı bir hizmet aldık diyemez. Ankara halkının parasını Ankara halkı için harcıyoruz. Ne yurt dışından ağaç getiriyoruz ne de çılgın projeler yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Belediye bütçesinin 5 yıla göre yüzde 50 azaldığını ardından Covid-19 salgını ve 6 Şubat deprem felaketinin yaşandığını belirten Yavaş, lojistik üstüne teşekkür ederek “Deprem bölgelerine en fazla kamyonu lojistik üstü temin etmiştir.” dedi.

Emeklilerin yaşadığı sıkıntılara seyirci kalamadıklarını diler getiren Yavaş, “Bütçemiz önceki yıllara göre yüzde 50 azaldı. Emeklilerin durumunu görünce Hükümet emeklilere zam yapmadı diye seyredemedik. Bu insanlar bedenileriyle 30-40 yıl çalışmak suretiyle buralara geldi. Artık birçoğu da ikinci işte çalışamaz durumda. Kimse bunlara ne yersin ne içersin diye sormadı.  Bu yaştan sonra kimseye muhtaç olmasınlar diye 27 bin 500 emekliye her ay bin lira nakit yardımı, 400 lira et yardımı, 500 lira da doğal gaz yardımı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı