Ekrem İmamoğlu’nun kendisini arayıp ulaşamadığı haberlerinin yalan olduğunu belirten İnce, “Arkadaşlar telefon burada kayıtlar burada. Bana dün sabah mesaj atmış, sonra ikinci bir mesajı atmış “mesajım iletilmedi mi?” diye. Hemen döndüm, şimdi yolda gelirken bir mesaj daha yazdı, cevap yazdım. Böyle bir şey yoktur. Bunu yazan gazeteye gençliğimde harçlıklarımdan çok para verdim. Keşke vermeseymişim. Keşke okumasaymışım bu gazeteyi. Sürekli yalan haber yapıyor hakkımızda. Öyle ulaşamamak, telefona cevap vermemek falan öyle bir şey söz konusu değil. Bir kere önce bunu bir düzeltelim.” dedi.

CHP ile 5 defa görüştüğünü ifade eden İnce, “Özgür Bey’le de görüştüm, Ekrem Bey’le de görüştüm. Herkesin terk ettiği bir ortamda ben onlara el uzattım. Bakın söylüyorum tekrar; Muharrem İnce’nin şahsı için kendimle ilgili tek bir kelimelik görüşmem olmadı. Memleket Partisi için görüştün mü? Tabii ki, ben bu partinin genel başkanıyım. Şahsımla ilgili bir talebim çocuklarının üstüne yemin etsinler söylesinler istemiş miyim. Ne konuştun? “Kardeşim ben 3 bakanlık isterim, MİT müsteşarlığı isterim, şunu isterim, bunu isterim” bunları konuşacak fıtratta bir insan değilim ben. Siyaset böyle olmaz. Siyaset mertlik işidir.” şeklinde konuştu.

CHP ile ayrı dünyaların insanları olduklarının altını çizen İnce, “Neden ayrı dünyaların insanıyız. Suriye’de, Irak’ta çocuklarımız Şehit oluyor değil mi? Çocuklarımız Şehit oluyor her gün. PKK, YPG konuşuyoruz. Asıl sorumlusu kim ya biz kiminle uğraşıyoruz? Amerika Birleşik Devletleri’dir. Bunu söyleyebilecek Muharrem İnce’den başka bir siyasetçi yok bu ülkede. Biz orada PKK ile değil, Amerika Birleşik Devletleri ile mücadele ediyoruz. Memleket Partisi onun için üçüncü yol, doğruları konuştuğu için. Devam ediyorum. İlkeli, omurgalı siyasetten yanayız biz. Laikliği bizden başka hatırlayan kalmadı. Laiklik, laiklik. Olmazsa olmazımız. 2 milyara yakın İslam alemi içinde Türkiye’nin bir farkı varsa Atatürk ve Laiklik sayesindedir. Bunu hatırlatacağız bu millete.” ifadelerini kullandı.

“Memleket Partisi Meclis’te olsaydı, ben orada olsaydım İsveç’in NATO’ya dönüşüne evet oyu vermezdim” diyen İnce şöyle devam etti:

“İsveç teröre desteğini kesti mi ki? AKP verebilir, AKP emperyalistlerle kucak kucağa olmuş. CHP sana ne oluyor da İsveç’in NATO üyeliğine evet oyu veriyorsun. Ayrı dünyaların insanıyız diyorum. Bana bölücü diyen CHP seçmenine sesleniyorum. Arkadaşlar biz siyahla beyaz kadar ayrıymışız, nasıl beraber olacağız? Libya teskeresine evet diyorum ben. Türkiye orada olmalıdır. Mavi vatana evet diyorum. Memleket Partisi olarak sığınmacıları dışarı, dışarıya giden doktorlara, mühendislere içeri diyorum. Doktorları, mühendisleri davet ediyorum. Sığınmacıları göndereceğiz diyorum.”

Bu iktidarı değişmesi için önce muhalefetin değişmesi gerektiğini belirten İnce, “Bu iktidar Türkiye’yi kötü yönetmiştir. Bu iktidarı değiştirmeliyiz. Mutlaka değiştirmeliyiz. Ama bu iktidarı değiştirebilmek için önce bu muhalefeti değiştirmek gerek. Bu muhalefet bu iktidarı değiştiremez. Gelelim iktidara; seçim kazanmakta çok mahir bir iktidar var. Seçim kazanmasını çok iyi biliyor. Ama ülkeyi yönetmeyi asla beceremiyor. İnatla uygulanan, Nas var diyerek akıl ve bilim dışı ekonomi politikaları milletimizi ezmiştir.  Devlet yönetiminde liyakatı terkedip sadakatı önde tutanlar, memleketi bu kötü durumdan kurtaramazlar.” dedi.

Memleket Partisi olarak her yerde seçime gireceklerini açıklayan İnce, “Memleket Partisi olarak; kısıtlı imkanlarımızla girebileceğimiz her yerde seçime girip alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katmak istiyoruz. Önce sokaklarımızı süpürüp tertemiz yapacağız sonra da bu iktidarı süpürüp ülkemizi aydınlığa kavuşturacağız. İçimizde cumhuriyetin neşesi, yolumuzda yürümeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Memleketteki herkesin kapısını çalmak ve gönlünü kazanmak üzere ter akıtmaya devam edeceğiz. Güneş ufuktan mutlaka doğacak yürüyelim arkadaşlar diyorum.” diye konuştu.

CHP’den veya Ekrem İmamoğlu’ndan ilgili telefonlar ve yanıtlar gelseydi, sizin beklentiniz neydi CHP ile işbirliği yapmak için? Belediye Meclis Üyeliği mi, Belediye Başkanlığı mı, neler talep ettiniz? sorularına Muharrem İnce şu cevabı verdi:

“Ben neden ayrı dünyaların insanları olduğumuzu anlattım. Bitmiyor yani her gün. Mesela, İsveç’in NATO’ya üyeliğine “evet” oyu verince nasıl ittifak kuracağım? Her gün DEM’lenirlerse nasıl ittifak kuracağım? Bak bizim bir duruşumuz olmalı, Kuvayı Milliye’nin partisi bu, başkalaşmış. Değişmiş demiyorum. İnsan değişmeli, zamana ayak uydurmalı. Ama değişmek başka bir şeydir, başkalaşmak başka bir şeydir. Gençliğimin geçtiği parti gitmiş, yerine başka bir şey gelmiş. Yarın bu şartlar değişir, başka bir yönetim gelir. O zaman tekrar konuşuruz.”

Hibya Haber Ajansı