Çin’in BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Chen Xu, Çin’in son yıllarda insan hakları alanındaki çalışmalarda büyük başarılar elde ettiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi tarafından oluşturulan Evrensel Periyodik İnceleme Çalışma Grubu, dün dördüncü kez Çin'deki insan hakları durumunun ele alındığı bir raporu onayladı.

Çin’in BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Chen Xu, Çin Medya Grubu’na (CMG) verdiği özel röportajda, “Cenevre’deki Çin'deki insan haklarına dönük incelemeyi bir sınava benzetirsek, Çin bu sınavdan iyi not aldı.” diye konuştu.

Son yıllarda Çin’deki insan hakları çalışmalarında büyük başarılar elde edildiğine işaret eden Chen, Çin’de merkezinde halkın yer aldığı kalkınma konsepti oluşturulduğunu, yüzyıllık hedeflerin ilkine ulaşılarak görece refah toplumunun kapsamlı şekilde kurulduğunu ve insanlık tarihindeki en büyük yoksullukla mücadele planının tamamlandığını vurguladı.

Chen, Çin’in her zaman barışçıl kalkınma ve kazan-kazan işbirliği ilkeleri doğrultusunda eşit ve düzenli çok kutuplu dünya ile kapsayıcı küresel ekonomi oluşturulmasını savunduğunu dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı