Bu kapsamda, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KAYMEK A.Ş. tarafından düzenlenen ve Kayseri Park AVM’de 27 Ocak Cumartesi günü saat 10.00’ da başlayan ‘Tatil Şenliği’ ekinliğine katıldı.

Başkan Büyükkılıç’a, etkinlikte AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk de eşlik etti.

Şenlikte çocuklar ellerinde Türk bayrakları ile Büyükkılıç’ı karşıladı. Çocukların ilgi ve sevgisi ile karşılaşan Başkan Büyükkılıç, onlarla yakından ilgilendi.

Elinde Türk bayrağı ile sahneye çıkan  ve şehitlerimizi anarak sözüne başlayan Büyükkılıç, kadim kentin tarihi ve kültürel değerlerine vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü.

“Bu şehir değerli bir şehir, bu şehir Seyyid Burhaneddin Hazretlerinin şehri, Mimar Sinan’ların şehri. Biz Selçukluyuz, biz Osmanlıyız, biz Cumhuriyetiz. Biz Fatih’iz, Yavuz’uz, biz Kanuni Sultan Süleyman’ız, Abdülhamit Han’ız, biz Mustafa Kemal’iz. O açıdan, el ele geçmişi geleceğe taşıyarak inşallah daha güzel günlere diyoruz”

Büyükkılıç’tan istiklal marşı okuyan miniklere hediye

Miniklere İstiklal Marşı okutan Büyükkılıç, İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinci olan ve sahneye gelerek İstiklal Marşı’nın ilk kıtalarını okuyan miniğe, “İşte bu Türk genci, işte bu Türk çocuğu, işte bu Türk nesli alkışlanır, sadece alkışlanmaz ona bir hediye verilir.” diyerek saat hediye etti.

“Çağdaş uygarlık düzeyine elbette ki eserlerimizle ulaşacağız”

Başkan Büyükkılıç, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı vurgusu yaparak, “Cumhuriyet’in yüzüncü yılını geride bıraktık, 101’inci yılına girdik, daha nice 100 yıllara diyoruz. Çağdaş uygarlık düzeyine elbette ki eserlerimizle ulaşacağız” dedi.

Çocuklara Kayserispor forması da hediye eden Büyükkılıç, şenliğe katılan çocuklarla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi

Katılımın ücretsiz olduğu ‘Tatil Şenliği’, yarışmalar, sihirbaz gösterileri, workshop, mini konser, maskot, yüz boyama, Hacivat Karagöz, bubble show, sosis balon gösterimi ve sürpriz hediyelerle 28 ve 29 Ocak günlerinde 10.00 ile 22.00 saatleri arasında devam edecek.

Hibya Haber Ajansı