Babacan, konuşmasında Merkez Bankası’nın durumuna, ülkedeki enflasyonun sebeplerine ve ekonomi dönemindeki icraatlarına değinerek, “Ne zaman Merkez Bankası’nın iplerini eline aldı, enflasyon bir arttı, o gün bugündür de inmiyor, düşmüyor.” dedi.

“Yola beraber çıktığımız Sayın Erdoğan sözünden döndü”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik konuşan Babacan, “Yola beraber çıktığımız Sayın Erdoğan sözünden döndü. Evet, sözünden döndü. En başta milletimize beraberce taahhüt ettiğimiz ilkelerden; haktan, adaletten, eşitlikten vazgeçti. Herkesin zenginleştiği bir Türkiye yerine, küçük çıkar gruplarının zenginleştiği bir yönteme doğru dümeni kırdı.” ifadelerini kullandı.

Babacan, gözlerini 2023’e, Cumhuriyet’in 100. yılına çok daha büyük başarılarla girmeye diktiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

“25 bin dolarlık milli gelir hedefledik. 500 milyar dolarlık ihracat hedefledik. Fakat ne oldu arkadaşlar? 2023 geldi, milli gelirde de, ihracatta da, hedefin ancak yarısında kaldık. Bakmayın bunların bütün olanları allayıp pullayıp anlatmasına. Şöyle yaptık böyle yaptık demesine. Rakamlar ortada. Türkiye 2023 hedeflerine ulaşamadı, çok gerisinde kaldı.”

“Ülkeyi yönetme gücü yozlaştırıyor”

AK Parti’nin kuruluşunda akitnamesinde üç dönem dediklerini belirten Babacan, “Genel başkanın süresi üç dönem dedik. Niye yazdık bunu? Kendi de gayet iyi biliyor. Bunu da her yerde anlattık. Çünkü uzun süre aynı görevde kalmak insanları bozuyor, güç zehirlenmesi denen bir şey var. Ülkeyi yönetme gücü yozlaştırıyor.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı