Tambova, siyasi yaşamına Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak devam etmek kararı aldığını belirterek, başta Eskişehir olmak üzere; mevcut belediyelerin muhafaza edilip, yeniden kazandırılması ve bugünkü yerel seçim başarısının meclise de daha güçlü taşınmasının en büyük hedefi ve ideali olduğunu ifade etti.

Kararı almasındaki en büyük etkenin ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olduğuna değinen Tambova, “Şahsıma göstermiş olduğu teveccüh ve alaka; benim için, gurur verici olmanın da ötesinde, bundan sonrası için de yol gösterici olacaktır. Keza Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın; bir cumhuriyet kadını olması, benim gibi; bir, kadın politikacı açısından da ayrıca anlam taşımakta ve buna vesile olan Sayın Büyükerşen’in, vizyonu ve çağdaş bakış açısını da net olarak ortaya koymaktadır.” dedi.

Tambova, Büyükerşen’in daveti üzerine katıldığı partiye, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in rozet takdimiyle ilk adımı attığını dile getirerek, Özel’e de teşekkürlerini sundu.

En büyük teşekkürün Büyükerşen’e olduğunu ifade eden Tambova, “Zira Eskişehir’de, pek çok şey gibi; şu anda yaratılan, benim hikayem de onun eseridir. Daha önce de ifade ettiğim üzere; Sayın Büyükerşen, benim en klas rakibimdi; ve bugün itibarıyla da en güçlü müttefikim olmuştur.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı