Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov ve Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov ile heyetler arası görüşmeler gerçekleştiren Bakan Bayraktar, görüşmelerin ardından ziyareti değerlendirdi.

Azerbaycan'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Bayraktar, iki ülkenin dostluk ve kardeşliğinin çok üst düzeyde olduğunu, cumhurbaşkanlarının dostluk ve kardeşliğinin, gösterdikleri istikametin bu birlikteliği daha da ileri götürdüğünü vurguladı.

Bayraktar, Azerbaycan'ın sevincini kendi sevinçleri, üzüntüsünü kendi üzüntüleri gördüklerini belirterek 2. Karabağ Savaşı'nda elde edilen zaferin Türkiye için de iftihar vesilesi olduğunu söyledi.

İş birliği fırsatları

Bakan Bayraktar’ın Bakü’deki ikinci durağı Ekonomi Bakanlığı oldu. Bayraktar, burada Azerbaycan Ekonomi Bakanı Cabbarov ve heyetiyle bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasında enerji iş birliği ve yenilenebilir enerji projelerinin perspektifleri ele alındı.

Azerbaycan ile Türkiye arasında enerji de dahil olmak üzere ekonomi alanlarında mevcut ve gelecekteki iş birliği fırsatları ile karşılıklı ilgi duyulan diğer konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar şunları söyledi:

“Özellikle bölgesel anlamda birlikte oynadığımız rol, Avrupa’nın arz güvenliğine katkımız, bu konular bugün burada ele aldığımız konular arasında. Onun dışında daha yeni bir alan, Azerbaycan ile bizi biraz daha birbirimize bağlayacak diğer alan, elektrik alanı. Burada da özellikle Nahçıvan’dan Türkiye’ye elektrik ihracatı ve burada üretilecek elektriğin Türkiye piyasasına gelmesi konularını teknik düzeyde ele aldık. Bundan sonraki süreçte bunu daha da ileri götürmek istiyoruz.”

Hibya Haber Ajansı