İzmir Kültür Fonu (İzKF) projesi kapsamında düzenlenen Döngüsel Kültür Proje Fikri ve Proje Uygulama Yarışması'nın sonuçları, 25 Ocak’ta düzenlenen ödül töreninde kamuoyuyla paylaşıldı.

Kültür ve sanat alanında yeni proje fikirlerinin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesine destek sağlamak amacıyla yola çıkan İzKF kapsamındaki "Döngüsel Kültür Proje Fikri ve Proje Uygulama Yarışması" için 18 Kasım 2023’te başvurular açılmıştı.

İzKF büyük ilgi ile karşılandı

Üç haftalık çağrı süresi boyunca yarışmaya sinema, müzik, tiyatro, heykel, grafik ve performans gibi farklı sanat dallarından ve İzmir’in birçok farklı ilçesinden 37 proje başvurusu yapıldı. Açık çağrı ilkesiyle, şeffaf kriterler doğrultusunda ve bağımsız bir değerlendirme komisyonu tarafından titizlikle yapılan değerlendirmelerin sonucunda kazananlar 25 Ocak’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle açıklandı.

Bergama’dan Karaburun’a kadar tüm İzmir’de kültür sanata katkı sağlandı

“Döngüsel Kültür Proje Fikri Yarışması”nda birinci 75 bin, ikinci 50 bin, üçüncü 40 bin Türk Lirası alacak. Teşvik Ödülü 20 bin, Mansiyon Ödülü ise 15 bin Türk Lirası olarak belirlendi.

 Proje fikri ile ödül alanların projelerini hayata geçirmelerine kaynak oluşturacak “Döngüsel Kültür Proje Uygulama Yarışması”nda ise birincilik 325 bin, ikincilik 250 bin, üçüncülük 200 bin, Teşvik Ödülü 50 bin, Mansiyon Ödülü ise 40 bin Türk Lirası olarak açıklandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bu sayede 2024 yılı boyunca aralarında Bergama, Karaburun, Urla ve İzmir merkezinde faaliyetlerini sürdüren dokuz farklı bağımsız kültür sanat üreticisinin yapacağı projelere toplam 1 milyon 760 bin TL tutarında finansal destek sağlayacak.

İzKF desteklerinden yararlanmak üzere başvurusunu gerçekleştiren tüm başvuru sahiplerine önümüzdeki haftalarda karar gerekçeleri ve önerilerin yer aldığı geribildirimler yazılı olarak iletilecek.

Hibya Haber Ajansı