8’nci Ulusal Antarktika Bilim Seferi’ne katılmak üzere bilim insanları ve araştırmacıların İstanbul’dan yola çıktığını bildiren Bakan Kacır, 20’si Türk 4’ü yabancı olmak üzere sefere katılan 24 bilim insanının 22 farklı proje üzerinde çalışacağını söyledi.

TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması”nda birinci olan lise öğrencilerinin de sefere katılarak projelerini test etme imkanına kavuşacağını dile getiren Kacır yaptığı açıklamada,  ''2017'den itibaren gerçekleştirdiğimiz ulusal kutup seferleriyle bilim insanlarımıza büyük bir imkan sağladık. Antarktika ve Arktik'e 10 bilim seferi düzenledik ve 116 Türk bilim insanının bu bölgelerde araştırma yapmasına imkan tanıdık, 252 bilimsel çıktı elde ettik.'' ifadelerine yer verdi.

Antarktika'da kurulacak Türk Bilim Araştırma Üssü için ise çalışmalarının devam ettiğini belirten Kacır şu ifadelerde bulundu:

''Hedefimiz Türkiye'yi Antarktika Antlaşmalar Sistemi içinde asli üye olarak konumlandırmak.Ülkemiz uzay, uydu sistemleri, milli otomobil, savunma sanayi, Antarktika çalışmaları ve Milli Teknoloji Hamlesi’nin diğer önemli projeleri ile her alanda güçlü ve tam bağımsız ülke olma hedefine hızla yol almaya devam ediyor. ''

Hibya Haber Ajansı