Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik eğitsel, kültürel, sanatsal ve sosyal olmak üzere her alanda destek çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Gençlik Merkezi tarafından sürdürülen “Bir Sandalye Bir Termos’’ etkinliği gençlerin yoğun katılımıyla devam ediyor.

İş insanı, girişimci Mobilite Medya ve Teknoloji Kurucu Ortağı Umut Rallas’ın “Sosyal Girişimcilik” üzerine gençlerle buluştuğu etkinlik, Haller Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Umut Rallas ile toplumsal sorunları maddi kaygılar ve kar ön planda olmaksızın ortadan kaldırmak ve sistemleri dönüştürmeye yönelik yapılan sosyal girişimcilik faaliyetleri ile girişimcilik türleri üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirildi. Rallas ayrıca Mobilite Haber girişimi üzerinden ulaşım çeşitleri ve bu araçlar üzerine geliştirilebilecek durumlar ve tespit edilen problemler konusunda da gençlere detaylı bilgiler verdi.

Gençler, etkinliği çok beğendiklerini ve kendilerini farklı alanlarda geliştirme fikri vermesi nedeniyle çok mutlu olduklarını belirterek büyükşehir belediyesine teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı