Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Nebi Hatipoğlu’nun ardından bugün de ilçelerimizde aday göstereceğimiz ilçeleri açıklamak üzere bir aradayız. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak büyükşehir ve ilçeleri ile destan yazacağımız bir seçim geçireceğimize inanıyorum. Eskişehir’in 31 Mart’ta tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacağından şüphe duymuyorum.

Ülkemize ve şehirlerimize vakit kaybettiren kaynak ve enerji israf ettiren şov, ajans ideolojik dayatma milletin ortak değerlerinin istismar siyasetinin artık sonuna gelinmiştir. İnşallah 31 Mart eser ve hizmet belediyeciliğinin yükselişinin sembolü olacaktır.

Kuruluşun ve kurtuluşun şehri Eskişehir Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinin öncülüğünü yapacaktır. Bundan 30 yıl önce belediyelerde elde ettiği başarılarla milletin gönlüne girmiş bir kadro olarak önümüzdeki seçimlerde bir kez daha aynı yolda bismillah diyeceğiz.

Biz milletimize aşığız. Biz ülkemize hizmet etmeye şehirlerimize eser kazandırmaya meftunuz bunun için sürekli kendimizi kadrolarımızı vizyonumuzu programlarımızı projelerimizi yenileyerek daha ileriye götürerek yolumuza devam ediyoruz.

Şu Eskişehir’e hızlı treni kim getirdi. Şu Eskişehir’in bütün yolları ile ilgili atılan adımlarda kimin imzası var. Bütün otoyollar otobanlar kimle inşa edildi. Altyapısıyla üstyapısıyla kim bunları yaptı ak parti. Şimdi bundan sonra tabii ki maalesef çorak ama bir tarafı da inşallah hem merkezi yönetim hem belediye el ele verdiği zaman Eskişehir’imiz yeniden ihya olur ayağa kalkar.

Ak parti olarak kurulduğunuz günden bugüne 17 defa milletimiz tarafından sandıkta imtihana tutulduk. Hamdolsun hepsinden de alnımızın akıyla çıktık. Bu vesile ile geçtiğimiz 15”4 ve 28 Mayıs tarihlerinde cumhurbaşkanlığında şahsıma mecliste cumhur ittifakına verdiğiniz destek için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Şimdi mahalli idareler seçimi vesilesiyle 18. defa bir kez daha milletimizin huzuruna çıkıyoruz. Hedefimiz yine sandıktan birinci çıkmak şehirlerimizi eser ve hizmet siyaseti ile yönetmektir.

Dünyada ve bölgemizde öyle kritik gelişmeler yaşanıyor ki ülkemizin de şehirlerimizin de kaybedecek 5 yılını tek bir günü bile yoktur. Kaybettiğimiz her anın sadece kendimize değil asıl evlatlarımızın geleceğine yüklenen devasa maliyetleri olacağını biliyoruz. Türkiye’ye bu kötülüğü defalarda yaptılar.

Hükümete geldiğimiz günden beri ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma atılımları yanında hain tuzaklarla da mücadele ettik. Sadece son 10 yılda yaşadıklarımızdan bir tanesi başka bir ülkenin başına gelse emin olun yerle yeksan olmuştu. Milletimizle omuz omuza kol kola vererek Türkiye’nin istiklali ve istikbali üzerinde oynanan tüm oyunları bozduk. Sadece bununla da kalmadık hem asırlık altyapı ihmallerini telefi ettik hem de ülkemizi cumhuriyetin ikinci asrına hazırladık.

Dikkat ederseniz CHP’nin ve onunla aynı yöne bakan partilerin şehirlerimizi geleceğe hazırlamak gibi bir derdi yok. Eski genel başkanları ile yeni genel başkanları ile masanın altındaki gölge genel başkanları ile oradaki herkesin derdi kendi iktidar alanını korumak genişletmek veya geri kazanmaktır. Bu gerçeği itiraf edemedikleri için her siyasi partinin asli görevi ve hakkı olan seçimlere katılma iradesine dahi tahammül edemeyen bir çırpınış içerisindeler. Güya değişim diye gelen chpnin yeni genel başkanı ışık hızıyla tek parti faşizminin kendinden başka kimseye tahammülü olmayan zihniyete büründü. Gerçi partisinde kimsenin kendisini takmadığı anlaşılıyor ama o bize höykürerek bu zaafını gizleyebileceğini sanıyor. Eski genel başkanları ise sessiz sedasız koltuğa geri dönmek için çabalıyor. Biz hangi mücadeleleri veriyoruz nelerle uğraşıyoruz onlar hangi hırsların hangi küçük oyunların hesabı içinde.

Eskişehir coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızın acı tatlı her hadisesine şahitlik etmiş kadim bir şehrimizdir. Anadolu’yu milletimizin ebedi yurdu haline getiren sembol isimlerin çoğu bu topraklar altında yaşamış dönüm noktası mahiyetindeki olayların çoğu bu topraklarda vuku bulmuştur.

Demokrasi ve kalkınma atılımları ancak ülkenin her yerinde ve tüm alanlarda eş zamanlı yürürse ülkenin hedeflerine ulaşmasına hizmet eder. Ülkemizin şehirlerinin mümkünse tamamını gerçek belediyecilikle tanıştırma arzumuzun gerisinde işte bu hakikat yatıyor. Hükümet olarak gerçekleştirdiğimiz projelerin milletimizin hayatına tam manası ile nüfuz edebilmesi için belediyelerin de buna destek vermesi ayak uydurması gerekiyor.

AK Parti ve Cumhur İttifakındaki ortağımız MHP olarak adaylarımızı milletimizin ve şehirlerimizin her adımında her anında hep yanında olacak isimlerden belirledik belirliyoruz. Türkiye yüzyılının vizyonu sahibi şehirlerin ancak bu vasıftaki belediye başkanları ile yönetildiği taktirde geleceğe hazırlanabilir. Cumhurbaşkanı ile hükümeti ile Cumhur İttifakının meclisteki grupları ile belediye başkanlarımızın hep yanında yer alacağız.

Türkiye kurduğumuz güçlü altyapı sayesinde bu yeni döneme geçmişte hiç olmadığı kadar hazırlıklı giriyor. Küresel ve bölgesel konjonktürde ülkemizin stratejik önemini ve avantajlarını artırıyor. Siyasi ekonomik ve askeri olarak artık kendi kararlarını verme kendi hedeflerini belirleme ve bu doğrultuda gereken adımları atma imkanına kavuşan bir ülkeyiz. 81 vilayetimizin tamamınınım 21. Yüzyılın lider ülkesi Türkiye hedefine inandığını kilitlendiğini biliyoruz. Bize düşen görev bu potansiyeli harekete geçirmek bu gücün doğru istikamete odaklanmasını sağlamaktır. Bunun için Türkiye’nin dikkatini dağıtacak hiçbir polemiğe girmiyor emperyalist hesapların tüm oyunlarından tüm senaryolardan uzak duruyoruz. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir.

Allah’ın izniyle önümüzdeki süreçte ülkemizi her bakımdan dünyanın en büyük en güçlü devletleri arasına sokarak yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız.

Eskişehir’imizin ilçelerinde AK Parti ve Cumhur İttifakındaki ortağımız MHP’yi temsil edecek adaylarımızın tanıtımına geçiyoruz.

Alpu Belediye Başkan adayı Cumhur İttifakından Alparslan kokulu

Beylikova Belediye Başkan adayı Vahit Kara

Çifteler Belediye Başkan adayı MHP’den Kadir Bıyık

Günyüzü Belediye Başkan adayı BBP’den Hidayet Özmen

Han Belediye Başkan adayı Bekir Belceli

İnönü beledi başkan adayı Serhat Hamamcı

Mahmudiye Belediye Başkan adayı Murat Uçarer

Mihalgazi Belediye Başkan adayı Zeynep Güneş

Mihalıççık Belediye Başkan adayı MHP’den Halil Sami Barış

Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp

Seyitgazi Belediye Başkan adayı MHP’den Erhan Erden

Sivrihisar Belediye Başkan adayı Hüseyin İlhan

Tepebaşı Belediye Başkan adayı Hamit Yüzügüllü"

Hibya Haber Ajansı