2024 Mahalli İdareler Seçimlerinin, yani yeni bir dönüm noktasının arifesinde olunduğunu belirten İBB Başkan adayı Birol Aydın, “Bu aziz şehrin, kadim İstanbul’un yarınları için insanımızın tercihte bulunacağı önemli bir seçimin eşiğindeyiz. Böyle bir eşikte, Saadet Partimizin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak bendenizi onurlandıran, başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere, partimizin tüm yetkili kurullarına ve tüm dava arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ederim.” diye konuştu.

Tekinsizliğin kol gezdiği bir İstanbul manzarasıyla karşı karşıya kalındığını dile getiren Birol Aydın, “Üzülerek ama üstüne basa basa söylemek istiyorum: İstanbul kirletildi! İstanbul sistematik olarak kirletildi. İnsanımızın yüzünün gülmediği, ailelerin huzur bulamadığı, ne yazık ki uyuşturucunun ve fuhşun bazı semtlerini ele geçirdiği, yoksullukla israfın iç içe geçtiği, puslu, karanlık ve kaygılı bir metropol haline geldi İstanbul.” şeklinde konuştu.

Aydın, İstanbul’da deprem riskinin en temel mesele olduğunun altını çizerek “Ama bunca yıldır hangi tedbir alındı diye bakınca ne tedbir var ortada, ne de gerçek bir dönüşüm. Bu şehirde artık nezaket yok hükmünde; ama mafyalık, zorbalık geçer akçe. Adalet ya sosyal medyadan aranıyor ya da dolarla bulunuyor! Üstteki küçük azınlığın sefa sürdüğü, altta kalan büyük kitlelerin ise canının çıktığı, adaletsiz bir mega kent İstanbul.” dedi.

"İşte bu yüzden “Başka bir İstanbul mümkün” diyerek yola çıkıyoruz. Ve inanıyoruz; dört yanını saran bu kirlilikten, musibetlerden ve kötülüklerden İstanbul'umuzu mutlaka ama mutlaka kurtaracağız." ifadelerini kullanan Aydın, şunları kaydetti:

“Bugünden itibaren “Haydi Bismillah” diyerek sahaya çıkacak ve farkı her geçen gün daha da açacağız. Kapı-kapı, sokak-sokak, mahalle-mahalle, semt-semt dolaşarak, insanlarımızla buluşacağız. Bugünden itibaren bizim için durmak, dinlenmek yok. Her şey tertemiz bir İstanbul için… Son olarak, şunu açık ve net olarak ifade ediyorum ki, Küreselcilerin İstanbul planlarını sadece biz bozarız ve biz bozacağız inşallah.” açıklamasını yaptı.

Hibya Haber Ajansı