Sarıyer'deki Kilise Saldırısında 2 Katil Zanlısı Yakalandı

Abone Oliçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Sarıyer'deki İtalyan Kilisesinde 1 Kişinin Hayatını Kaybettiği Silahlı Saldırıya İlişkin 2 Katil Zanlısının Yakalandığını Duyurdu. Bakan Yerlikaya, Gelişmeyi Sosyal Medya Hesabından Duyurarak, "Failleri Tespit Edip Yakalayan İstanbul Emniyetimizi Ve Kahraman Polislerimizi Tebrik Ediyorum." İfadelerini Kullandı.

İstanbul Sarıyer Büyükdere Mahallesi'nde Bulunan Santa Maria Kilisesi'ne Pazar Ayini Sırasında Düzenlenen Silahlı Saldırıda 2 Katil Zanlısı Yakalandı. Haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Duyurdu.

 

Sarıyer'deki Santa Maria (Aziz Meryem) Kilisesi'nde 1 Kişinin Hayatını Kaybettiği Silahlı Saldırıda Yeni Bir Gelişme Yaşandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü İle Asayiş Ve İlçe Emniyet Ekipleri, Kilisedeki Ayin Sırasında Yapılan Silahlı Saldırının Şüphelilerinin Yakalanmasında 24 Saat Dolmadan Sonuca Ulaştı.

KATİL ZANLILARI YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sosyal Medya Hesabından Yaptığı Paylaşımda 2 Katil Zanlısının Yakalandığını Duyurdu. Bakan Yerlikaya Paylaşımında, "Bu Sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesinde Pazar Ayini Sırasında Tuncer Cihan İsimli Vatandaşımızın Ölümüne Neden Olan 2 Katil Zanlısı Yakalanmıştır. Failleri Tespit Edip Yakalayan İstanbul Emniyetimizi Ve Kahraman Polislerimizi Tebrik Ediyorum. Hayatını Kaybeden Vatandaşımızın Ailesine Ve Yakınlarına Bir Kez Daha Başsağlığı Diliyorum." İfadelerini Kullandı.

İSTANBUL VALİSİ GÜL: YARALIMIZ YOK

İstanbul Valisi Davut Gül, Saldırı Sonrası Öğle Saatlerinde Kilise Önünde Basın Mensuplarının Sorularını Yanıtlayarak, "Hepimizin Başı Sağ Olsun. Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz. 1972 Doğumlu Vatandaşımız Hayatını Kaybetti. Tek Kişiye Saldırı Oldu, Yaralı Yok. Failler Bulunacak Ve Adli Makamlara Teslim Edilecek." Demişti.

YAYIN YASAĞI KARARI VERİLDİ

Saldırıya İlişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Tarafından Başlatılan Soruşturma Kapsamında İstanbul Sulh Ceza Hakimliği Tarafından Olay İle İlgili Görsel Ve İşitsel Tüm Haber Ve Sosyal Paylaşım Sitelerine Yönelik Yayın Yasağı Kararı Verilmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KİLİSE RAHİBİYLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saldırıyla İlgili Sarıyer Kaymakamı Sayın Ömer Kalaylı, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Sayın Anton Bulai Ve Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Witold Lesniak İle Bir Telefon Görüşmesi Gerçekleştirmişti. Tüm Cemaate Başsağlığı Ve Geçmiş Olsun Dileklerini İleten Erdoğan, Faillerin En Kısa Sürede Yakalanması İçin Gereken Adımların Atılmakta Olduğunu İfade Etmişti.

"GEREKEN ADIMLAR ATILIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm Cemaate Başsağlığı Dileklerimi İletiyorum. Tüm Teşkilat Arama Faaliyetleri İçerisinde. Faillerin Yakalanması İçin Gereken Adımlar Atılıyor." Demişti.

 

Bakan Yerlikaya: Sarıyer'deki Kilise Saldırısında 2 Katil Zanlısı Yakalandı

 

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte Yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Başsavcılığın Soruşturma Başlattığını Belirterek, "İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesinde Ayin Sırasında Maskeli İki Kişinin Gerçekleştirdiği Silahlı Saldırıyı Şiddetle Kınıyorum. Bir Kişinin Hayatını Kaybettiği Saldırıyla İlgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Tarafından Soruşturma Başlatılmış Olup, Olayın Aydınlatılması İçin Bir Başsavcı Vekili Ve İki Cumhuriyet Savcısı Görevlendirilmiştir. Saldırıyı Gerçekleştiren Şüphelilerin Tespiti Ve Yakalanması İçin Çalışmalar Devam Etmektedir. Soruşturma Çok Yönlü Ve Titizlikle Sürdürülmektedir." İfadelerini Kullanmıştı.