CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, “Az Laf Çok İş” seçim sloganıyla ikinci Seçim Koordinasyon Merkezi’ni (SKM) Kahramankazan ilçesinde hizmete açtı. 

“Rozetimizi çıkardık işe başladık”

“1 Nisan sabahı inşallah Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde hep beraber buluşacağız, buna kalpten inanıyorum” diyerek konuşmasına başlayan Mansur Yavaş, “Gelir gelmez söz verdiğimiz gibi rozetimizi çıkarıp işe başladık. Bizim kitabımızda elimize seçim sonuçlarını alıp nereden daha fazla oy aldık, öncelikle oraya hizmet edelim anlayışı yok. Gelir gelmez bütün ilçeleri dolaşıp, muhtarlarımızla toplantı yapıp, nelerin öncelikle yapılacağı konusunda karar verdik” dedi.

Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye bütçesinin önceki dönemlere göre yarı yarıya azaldığını belirterek, “Ankara’da sadece Akyurt’ta bir köye taşımalı su gidiyor diye düşünürken, yüzlerce köye suyun gitmediğini, 232 tane köyde kanalizasyonun açıktan aktığını gördüm. Bana göre açıktan akan kanalizasyon, orada oynayan bir çocuğun hastalık kapma riski bütün projelerin önünde gelir. İki saat evinizde suyunuz akmazsa nasıl tedirgin olursunuz. Bazı köylerin birçoğunda hiç su yok. Yıllardır yok. Bunların da çoğunu hallettik. Ben Cumhuriyetin Başkenti Ankara'da kanalizasyonu açıktan akan, suyu olmayan hiçbir yer olmasın istiyorum, önceliğimiz budur” ifadelerini kullandı.

“Şimdiye kadar, geçinemeyen insanların ne yediğini, ne içtiğini düşünen bir belediye yönetimi var mıydı?” diye soran Yavaş, 200 bin aileye et ve 3 aylık periyotlarla doğal gaz yardımı yapıldığını kaydederek “Var mı Türkiye'de bir emsali. Dolayısıyla bir yandan Ankara halkını zengin etmeye çalışırken bir yandan aç ve açıkta kalan herkesin yardımına koşuyoruz” dedi.

“İnsan sağlığıyla oynayan bu zihniyete cevabı sandıkta vereceğiz”

Ankara Büyükşehir Belediyesinde meclis üyeliği çoğunluğunu da sağlayacaklarını dile getiren Yavaş, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan ve 30 milyonun sağlığını ilgilendiren Tatlar arıtma istasyonuna ilişkin, “Cumhurbaşkanlığı'nın onayladığı krediyi reddettiler. Yani Ankaralıya pis suyu reva gördüler. Bu mudur belediyecilik? İnsan sağlığıyla oynayan bu zihniyetin sandıkta dersini vereceksiniz. Mesele Mansur Yavaş iş yapmasın. Bana bir şey olmuyor Allah nasip ederse sizlerin de desteğiyle çok yüksek oyla ben yine seçileceğim” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı