Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kırsalda kış aylarında eylem yapmak amacıyla 7 ilde mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik gerçekleştirilen “Kahramanlar-47” operasyonlarında; 28 barınma alanı imha edilerek çok sayıda roketatar, el bombası ile 159 kilogram patlayıcı madde ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Mardin, Bitlis, Şırnak, Batman, Siirt, Tunceli ve Diyarbakır’da (Dargeçit, Nusaybin, Beytüşşebap, Kozluk, Sason, Dicle, Lice, Silvan, Eruh, Mazgirt ve Cizre kırsalında 131 tim, 1.174 Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucuları ile J-SİHA- ATAK helikopterlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen “Kahramanlar-47 operasyonlarında; patlamaya hazır hale getirilmiş ,düzenekleri kurulmuş 159 kilogram patlayıcı madde, 5 adet RPG-7 roketatar, 8 adet el bombası EYP düzenekleri, Zagros Keskin Nişancı Tüfeği, 3 adet AK-47 Piyade Tüfeği, Av Tüfeği, 12 adet piyade tüfeği şarjörü, 267 adet mühimmat, 9 adet elektronik devre kartı, 30 adet el telsizi, optik cihaz, el dürbünü, 4 adet akü, 25 adet tüp ile çok sayıda örgütsel doküman, mutfak, sağlık ve yaşam malzemeleri ele geçirildi."

Terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Yerlikaya,  "Aziz milletimizin bilmesini İsterim ki; yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden terör örgütlerine operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek. Milletimizin duası bizimle.Terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı inleri tek tek tespit edilip başlarına yıkıldı. Kahraman Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin." ifadesini kullandı.

 

Hibya Haber Ajansı