BİST 100 endeksinde yükseliş trendi etkisini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta ortasına kadarki süreçte volatil bir seyir izleyen endekste haftanın son iki günü alım iştahının tekrar güçlendiği görüldü. Gelen alımlarla beraber son aylarda önemli direnç noktası olarak çalışan 8150 seviyesini aşan BİST 100 endeksi haftayı %4.37 oranında değer kazanımı ile 8346,28 seviyesinden tamamladı.

Endeksin lokomotif sektörlerinden olan sanayi sektörü hisselerinde hafta boyunca güçlü bir seyir etkili oldu. Sanayi endeksinde haftalık bazda %5,46 oranında değer kazanımı gerçekleşti. Bankacılık endeksinde ise bir önceki hafta yaşanan zayıf görünüm sonrasında bu hafta da volatil hareketler ön plandaydı. Bankacılık endeksi etkili olan dalgalı seyir sonrasında haftayı %0.50 oranında sınırlı değer kaybı ile tamamladı.

8.150 direncinin geçilmesi ile özellikle yan hisseler olarak da adlandırabileceğimiz hisselere doğru alım iştahının artmasını bekliyor olacağız.

Bu süreçte hisse değişimleriyle beraber 8.560 zirvesine kadar endeks hareketinin devamını beklediğimiz haftada primli hisselerde primsizlere geçiş yönünde sat-al stratejisi izlenilebilir. Özellikle hafta için gelen alımlar ile ara direnç seviyelerini aşan hisselerde pozisyonlama yapılabilir.

8560 zirvesine kadar yaşanabilecek hareketler sonrasında gün içi kar satışları görebiliriz. Ancak mevcut teknik görünüm endekste yeni zirve oluşumlarını beraberinde getirebilir.

Endekste 8250 ve 8150 seviyelerini ise kısa vadeli ilk destekler olarak verebiliriz. Endekste 8150 seviyesi kırılmadıkça pozitif bakışımızı koruyacağız.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı