WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Chainalysis: Kripto korsanları 2023'te 1,7 milyar dolar çaldı

İSTANBUL - 29.01.2024 - HİBYA - Chainalysis tarafından yayınlanan bir rapora göre, 2023 yılında bilgisayar korsanları kripto para platformlarını hedef alarak bir önceki yıla göre yüzde 54,3'lük bir düşüşle yaklaşık 1,7 milyar dolar çaldı.

Chainalysis: Kripto korsanları 2023'te 1,7 milyar dolar çaldı
Paylaş:

New York merkezli blockchain analiz firması olan Chainalysis'e göre, çalınan fonlarda kayda değer bir azalma olmasına rağmen, 2022'de 219 olan toplam bireysel bilgisayar korsanlığı vakası sayısı geçen yıl 231'e yükseldi. Kalıcı siber saldırılar kripto endüstrisi için önemli bir zorluk oluşturuyor ve dünya çapındaki düzenleyicilere ilişkin kuşkuları artırıyor.

Buna göre, özellikle Kuzey Kore bağlantılı kuruluşlar bu saldırıların 20'sinden sorumlu olarak rekor düzeye ulaştı. Chainalysis, Kuzey Kore merkezli saldırılardaki çalınan kriptonun, 2022'deki 1,7 milyar dolardan 1,0 milyar doların biraz üzerinde olduğunu tahmin ediyor. Kuzey Kore, bilgisayar korsanlığı veya diğer siber saldırılara karışıldığını sürekli olarak reddediyor.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.