MEHMET BAYER - 29.01.2024 - HİBYA - Türkiye'de, 2001-2002 sezonunda Galatasaray, 2002-2003 sezonuna Gaziantepspor, 2003 ile 2008 yılları arasında sezonunda Çaykur Rizespor forması giyen Kolombiyalı Gustavo Victoria, Galatasaray ve Türkiye'de geçirdiği yılları unutamıyor.

Kolombiya'nın Tulua kentinde yaşayan, Club Deportivo Talentos GV adında bir spor kulübü bulunan Victoria, HİBYA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Victoria, Galatasaray'a transfer süreci hakkında şunları anlattı:

''O dönemde Kolombiya'da Deportivo Cali ve milli takımında oynuyordum. Kaleci Faryd Mondragon bana, Türkiye'de Galatasaray'ın sol bek pozisyonunda bir oyuncuya ihtiyaçları olduğunu söyledi. Daha sonra spor haklarımın sahibi olan Cortulua Futbol Club SA'nın yöneticileriyle Galatasaray'a 1 yıllığına kiralanmam konusunda görüştük. Her şey bir anda oldu ve 1 yıllığına İstanbul'a geldim.''

Galatasaray'da geçirdiği 1 yılda, şampiyonluk gördüğünü, Şampiyonlar Ligi'nde forma giydiğini dile getiren Victoria, ''O dönemdeki teknik direktörümüz 'Profesör Mircea Lucescu'nun yanında neredeyse her zaman forma şansı buldum. O yıl kulüpte başkanlık seçimleri vardı. Seçim, teknik direktörden birçok oyuncuya kadar her şeyi değiştirdi. Fatih Terim geldi ve benim devam etmemi istemedi. Çünkü getirecek oyuncuları vardı. Yeni bir teknik direktörün kendi adamlarıyla gelmesi normal. Türkiye'de insanlar beni tanıdığı ve çok maç oynadığım için Gaziantep'e götürdüler. Daha uzun yıllar Galatasaray'da kalmayı isterdim ama futbol bu. Teknik direktörlerin, yöneticilerin transfer için kendi oyuncuları var. İş adamları var ve bir yere vardıklarında tüm imkanlarıyla geliyorlar.'' diye konuştu.

Victoria, Türkiye uzun süre oynamak istediğini belirterek, ''Çünkü o yıl şehri, kültürü, yemekleri, dini ve tüm Galatasaray taraftarlarını sevmeyi öğrendim. Futbolun Türkiye'de nasıl yaşandığını, başka hiçbir yerde deneyimleyebileceğimi düşünmüyorum.'' ifadesini kullandı.

Sergen, muhteşem bir oyuncuydu

Türkiye liginde en beğendiği oyuncuların başında Sergen Yalçın'ın geldiğini dile getiren Victoria, ''Türkiye'de her zaman çok iyi oyuncular oldu. Sergen'in muhteşem oyuncularımdan biri olduğunu düşünüyorum. Olması gerektiği gibi iyi antrenman yapmasa bile sahada çok şey değiştirdi.'' dedi.

Victoria, Galatasaray ile pek çok anısı olduğunu, en önemlileri arasında yer aln Şampiyonlar Ligi'nde oynaması ve sarı kırmızılı ekiple şampiyonluk yaşamasını asla unutamayacağını söyledi.

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Alex de Souza'nın karşısında oynarken zorlandığını aktaran Victoria, tekniği ve kalitesi nedeniyle markaja alınması zor bir oyuncu olduğunu vurguladı.

Victoia, Türkiye'deki futbolu yakından takip ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Rizespor'da olup bitenleri yakından takip ediyorum, çünkü bana 5 yıl boyunca orada olma fırsatını veren bir takımdı. Her zaman halkına teşekkür ederim. Ama ben bir Galatasaray taraftarıyım, çünkü futbol hayatıma o kadar damga vurdu ki Kolombiya'da sahibi olduğum kulübün renkleri sarı kırmızı. Galatasaray'da forma giydiğim dönemde önemli şeyler yaptığımı düşünüyorum. Çok gençtim ve bu benim Kolombiya dışındaki ilk takımımdı. Kimse beni tanımıyordu ve Galatasaray'da pek çok tanınmış oyuncunun karşısında ​pozisyon almak ve başarılı olmak çok önemliydi. Aynı zamanda ilk yılımda şampiyon olduk. Daha uzun yıllar orada kalmayı isterdim.

Sarı kırmızılı formayı terleten Falcao ve Davison Sanchez hakkındaki düşüncelerini de paylaşan Victoria, ''Onlar büyük deneyime, geçmişe sahip oyuncular ve oynamak için gittikleri her yerde bunu korudular. Futbol seviyesinde harika oyuncular olmalarının yanında mükemmel insanlardırlar.'' ifadesini kullandı.

Victoria, sözlerini şöyle tamamladı

''Çok sayıda harika oyuncunun Türkiye'ye gelmesi nedeniyle, Türk futbolunun seviyesi giderek daha iyi hale geliyor ve bu Avrupa müsabakalarında başarılı olunmasına yardımcı olacak. Türkler, futbolu nasıl yaşıyorlarsa ve keyif alıyorlarsa öyle yaşamaya, iyi günde de kötü günde de takımlarını desteklemeye devam ediyorlar. Onlara ve Türkiye'deki insanlara, bana verdikleri sevgiden dolayı teşekkür ediyorum. Çok çok güzel şeyler yaşadım. Sadece futbol anlamında değil, örneğin ilk kızım İstanbul'da doğdu. Onun için Galatasaray'ı ve Türkiye'yi her zaman kalbimde taşıyacağım. Umarım en kısa zamanda gidip, onları ziyaret edebilirim. Neden bir gün orada çalışmayayım? Teşekkürler Türkiye, teşekkürler Galatasaray...''

Hibya Haber Ajansı