Bakan Bak, farklı illerdeki GSB Yurtlarından gelerek İstanbul’da düzenlenen İnsan Hakları ve Hukuk Kampına katılan üniversite öğrencileriyle buluştu. Tematik Kampa Sayıştay Başkanı Ümit Yener’de katıldı.

“Devlete hizmet etmiş kişilerin tecrübelerinden yararlanın”

Kampın açılış programında gençlere seslenen Bakan Bak, insan hayatında tecrübenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Devlete hizmet etmiş önemli görevlerde bulunmuş kişileri dinleyin. Buraya gelecek olan kişilerdeki onların paylaşımlarını dinleyin. O yüzden bu kampların çok faydalı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Dünya gündeminin çok yoğun olduğunu ve bunun iyi takip edilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Bak, “En son Gazze’de, Filistin’de yaşananları, çocukların ve kadınların katledilmesini, dünyanın buna sessiz kalmasını tartışmak lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu süreçte ortaya koyduğu tablo, sessiz kalmayışı, dünyayı harekete geçirişi, dünya liderleriyle görüşmesi, diplomasisi, insan haklarının değerlendirilmesi açısından çok önemli hususlar.” diye konuştu.

“Sivil Toplum Kuruluşlarında görev alın”

Bakan Bak, gençlere Sivil Toplum Kuruluşlarında görev almaları çağrısında bulunarak, şunları söyledi:

“İnsan haklarını çok daha iyi bir şekilde öğrenmek istiyorsanız Sivil Toplum Kuruluşlarında görev alın. STK’lar toplumun dinamikleri, toplumun vicdanı. Eğer bulunduğunuz ortamda bir zulüm, bir zalimlik, bir yanlışlık varsa olan en güçlü şekilde cevap verebileceğiniz yapılar STK’lar ve kendi fikirleriniz. Onun için STK’ların içinde olmanız lazım.”

“Spordan asla kopmayın, Sporun içerisinde olun”

Yaşamından örnekler veren Bakan Bak, yıllarca sporun içerisinde olduğunu belirterek, “Her ne kadar mühendis olsam yıllarca sporun içerisinde bulundum. Futbol oynadım, antrenörlük, futbol hakemliği yaptım. Spor kulüp başkanlığı yaptım. Spor bana bir anahtar gibi, bir iletişim aracı gibi geldi. Spordan asla kopmayın. Sporun içerisinde olun.” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, konuşmasının ardından İnsan Hakları ve Hukuk Kampına katılan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen kış kampları, bu yıl 29 Ocak – 02 Şubat tarihleri arasında on farklı temayla on farklı ilde yapılacak. Bu yıl ki tematik kamplar; Erzurum, Sakarya, Kocaeli, Denizli, Ankara, Antalya, Samsun, İstanbul, Diyarbakır ve Muğla'da gerçekleşecek.

Hibya Haber Ajansı