Tip 2 raporu denetim incelemesinden başarıyla geçen Bitfinex, bu adımıyla platform güvenliğini ve bilgi bütünlüğünü koruma konusundaki kararlılığını destekledi. Borsa, geçtiğimiz yıl elde ettiği SOC 2 Tip 1 raporunun ardından operasyonlarının güvenliği, kullanılabilirliği, işlem bütünlüğünü, gizlilik ve mahremiyetini değerlendiren SOC 2 Tip 2 denetimini de tamamlayarak önemli bir adım daha attı. Bitfinex bu adımıyla bilgi güvenliği alanındaki yüksek standartlarını koruma konusundaki kararlılığını vurguladı. 

SOC 2 Tip 2 Raporu, AICPA Güvence Hizmeti Kriterleri ile uyumlu prosedürlerin titizlikle uygulandığını gösterirken, güvenlik ilkelerini karşılayacak şekilde tasarlanmış iç kontrollerin varlığını da doğruluyor. Bitfinex de bu kapsamda, oluşturduğu yüksek standartları korumak, operasyonlarının ve güvenlik uygulamalarının tutarlı bir şekilde yürütülmesini sağlamak için her yıl düzenli olarak SOC 2 Tip 2 incelemelerinden geçeceğini duyurdu. Güvenlik kontrollerinin bağımsız bir kurum tarafından doğrulanması, finansal hizmetler gibi sürekli düzenlemeye tabi tutulan sektörlerde faaliyet gösteren şirketler için bir gereklilik olarak görülüyor. 

“SOC 2 Tip 2 uyumluluğu, sektörde bir referans ölçütü görevi görüyor”

SOC 2 sertifikası almaya hak kazanmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino “SOC 2 uyumluluğunu sağlayarak büyük bir başarı elde ettik. Bu başarı güvenlik konusundaki kararlılığımızı ön plana çıkarıyor. Bitfinex olarak her zamanki gibi platform güvenliğini en üst düzeyde tutmaya devam edeceğimizi belirtmek isteriz. SOC 2, uluslararası çapta saygın bir güvenlik değerlendirme kriteri olarak finansal hizmet sektörü gibi sıklıkla düzenlemeye tabi tutulan sektörlerde uygulanan standartlara uyum sağlıyor.” dedi.

SOC 2 sertifikasyonunun güvence hizmeti ilkeleri arasında güvenlik, kullanılabilirlik ve gizlilik yer alıyor. Güvenlik ilkesi kapsamında müşteri verilerini korumak üzere güvenlik duvarları, izinsiz giriş tespiti ve gelişmiş kimlik doğrulama gibi önlemler uygulanırken; getirilen çözümler kullanıcıların işlemlerini sorunsuz ve etkili bir biçimde gerçekleştirmesine olanak tanıyor. Veri aktarımında gizliliği ve veri işleme bütünlüğünü korumak için şifreleme yöntemleri kullanmanın önemi ve gücü vurgulanarak veri erişimi ve verilerin paylaşımını yalnızca yetkili kişi veya kuruluşlarla sınırlandırıyor. 

Dijital token borsası seçiminde kullancıların en büyük endişe kaynağının bilgi güvenliği konusu olduğunu söyleyen Bitfinex Güvenlik Danışmanlığı Hizmetlerinden Riccardo Masutti, “SOC 2 Tip 2 uyumluluğu, sektörde bir referans ölçütü görevi görüyor ve bilgi güvenliği konusunda güvence sunuyor.” ifadesini kullandı. 

Spot ve kredili işlem (margin trading), stake etme, borçlanma ve sermaye artırımı gibi kapsamlı hizmetler sunan Bitfinex, yatırımcılarına sağlam ve güvenilir bir alım satım ortamı sağlamak için güvenliğe öncelik vermeye devam ediyor. 

Hibya Haber Ajansı