Milletvekili Karal, 'Yerel Siyasette Siyasal İletişim' konulu seminerde bir grup belediye başkan adayıyla tecrübelerini paylaşarak fikir alışverişinde bulundu.

Yerel seçimlerin genel seçimler gibi olmadığını, yerel seçimlerde partilerden daha çok kişilerin ön plana çıktığını belirten Karal, DEVA Partili adayları 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra belediye başkanı olarak görmeyi arzuladıklarını söyledi.

Başarabilmek için öncelikle inanmak gerektiğinin ifade eden Karal, ”Her belediye başkanının kanun ve mevzuat çerçevesinde yapabilecekleri bellidir. Ancak bazıları daha az çalışır, bazıları daha çok. İnsanlar yerel yöneticilerden, kendilerine daha yakın olabilecekleri, daha kolay ulaşabilecekleri, gece bir sıkıntı başına geldiğinde telefonla, aracısız erişebilecekleri insanlar arar. Bu nedenle yerel yönetimlerde hizmet kadar halkla ilişkiler de çok önemlidir.” diye konuştu.

Karal, yerel seçimlerde tüm belediye başkan adayları ve teşkilatlarla birlikte başaralı olmak için ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini bildirdi.

Hibya Haber Ajansı