Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde “Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı”ndan önce halka hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Bugün iki sevinci ve heyecanı birlikte yaşıyoruz. İnşallah birazdan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçim beyannamemizi milletimizle paylaşacağız.

Burada Türkiye Yüzyıl’ının belediyecilik vizyonunu tüm detaylarıyla ortaya koyacağız. Ancak bundan önce AK Parti Kongre Merkezi  binamızın açılışını yapalım istedik. Açılışını gerçekleştirdiğimizin bu güzel eserin teşkilatımıza şehrimize ülkemize ve milletimize hayırlı olasını diliyorum.

Kongre merkezimizin  ihtiyacımızın karşılamanın yanı sıra inşa edildiği çevrenin  gözde eserlerinden biri olacağına inanıyorum.

Kongre merkezimizin hizmete girmesiyle hem mimarı hem de kullanım imkanları açısından partimize yakışır bir binaya kavuşmuş olduk.

Buranın partimizin mimarını yansıtan bir eser olmasını istedik.  Geçmişle günümüz arasında güçlü bir bağ kurmaktadır. Bulunduğu çevreyle uyum olmasına bilhassa hassasiyet gösterdik.

Her alanda engelsiz olarak tasarlandı. Engelli kardeşlerimin burada hiçbir sıkıntı yaşamaycak. Toplan 1106 kişilik büyük bir kongre salonu buluyor, çalıştay odaları, televizyon odaları, eğitim odaları ve kütüphaneler yer alıyor.

Kongre binamız aynı zamanda partimizin ortak akla ve istişareye verdiği önemin yeni bir nişanesi olacaktır. Modern geniş kullanışlı binalara sahip olmak elbette önemlidir. Asıl olan buraları layıkıyla hakkını vererek kullanabilmektir."

Hibya Haber Ajansı