GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-01-2023 10:30

OEDAŞ'ın 20 çalışanı İHA-1 Ticari Sınıf Pilot Sertifikası aldı

OEDAŞ'ın 20 çalışanı İHA-1 Ticari Sınıf Pilot Sertifikası aldı

ANKARA (AA) - Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) bünyesinde görev yapan 20 çalışan İHA-1 Ticari Sınıf Pilot Sertifikası'nın sahibi oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, İHA'lar enerji nakil hatlarındaki arızaların tespiti ve önleyici bakım hizmetleri için kullanılacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün lisanslı eğitim kurumları olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi bünyesindeki Sürekli Eğitim Merkezleri'nde verilen kursları başarıyla tamamlayan 20 çalışan, aldıkları eğitim sayesinde dronları etkin şekilde kullanabilecek.

Çalışanlar eğitim kapsamında "İHA-1 Ticari Sınıf Pilot Sertifikası"nın yanı sıra "Havadan Görüntüleme Teknikleri Sertifikası", "İnsansız Hava Aracı Bakım Onarım Pilot Sertifikası", "İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Sertifikası" ve "Radyo ve Haberleşme Eğitim Sertifikası" almaya da hak kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, 50 bin kilometrekarelik alana kaliteli hizmet götürmeye odaklandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda her ilimiz için bir adet olmak üzere envanterimize toplam beş dron katmıştık. Bu dronlar ile birlikte nakil hatlarındaki arızaları daha hızlı tespit ederken elde ettiğimiz yüksek kalitede görüntüleri önleyici bakım hizmetlerimizde de kullanıyoruz. Ticari pilot sertifikası alan arkadaşlarımızı sertifika sınavlarında göstermiş oldukları başarıdan dolayı kutluyorum."

ibrahim uyguribrahim uygur