DEVA Partili Avşar, Kurum’a bakanlık döneminde yeşil alan vaadiyle boşaltılan ve yapılaşmaya açılan askeri alanları, imara açılan tarım ve ormanlık alanlarını, yapılaşmaya açılan toplanma alanlarını, vaat edilip yapılmayan yüzbinlerce sosyal konutu, 3 katlı büyük İstanbul tünelini, ulusal risk kalkanı modeli ve Kanal İstanbul’u sordu.

“Cumhur ittifakı adayı Murat Kurum’un şehircilik anlayışını, 2018-2023 yıllarını kapsayan bakanlık döneminde yaptığı icraatlar göstermektedir.” diyen Avşar, Kurum’a şöyle seslendi:

“Bakanlık döneminizde kaç askeri alan yeşil alan vaadiyle boşatıldı ve yapılaşmaya açıldı? Kişi başına düşen yeşil alan miktarını 11,80 metrekareye çıkaracağını söylediniz. Bakanlık döneminizde kaç askeri alan yeşil alan vaadiyle boşatıldı ve yapılaşmaya açıldı?

Bakanlık döneminizde ne kadar tarım ve ormanlık alanı imara açıldı?  8 milyon 140 bin metrekare yeşil alan vaat etmenize rağmen bakanlık döneminizde ne kadar tarım ve ormanlık alanı imara açıldı? Bakanlık döneminizde kaç toplanma alanı yapılaştı?  Beş yıllık bakanlık döneminizde tüm ülkede kaç konutu dönüştürdünüz? 3 katlı büyük İstanbul tünelinin ne kadarı yapıldı ve ne zaman faaliyete geçecektir?”

Hibya Haber Ajansı