Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında yapılan sözleşme ile Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve MOTAŞ bünyesinde KHK kapsamında çalışmakta olan personellerin Birleştirilmiş Sosyal Yardımları yüzde 100 artırılırken, yıllık 32 yevmiye olan ikramiyeleri 40 yevmiyeye yükseltildi. Ayrıca diğer ücret ve sosyal haklarına da yüzde 70 zam yapıldı.

İşçinin alın teri kurumadan mesai arkadaşlarının hak ve hukuklarını koruyup, maaşlarını günü geldiğinde yatırdıklarını vurgulayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan “SSK’ya, maliyeye beş kuruş borcumuz yoktur.  Diğer belediyelerde personel giderleri yüzde 100’e ulaşırken, bizim belediyemizde verdiğimiz zam ile birlikte bütçeye oranla yüzde 18’dir.. Diğer Ücret ve Sosyal Haklara yüzde 70 zam yaparken, yıllık 32 yevmiye olarak verilen ikramiyeyi de 40 yevmiyeye çıkardık.” şeklinde konuştu.

Hak İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir de  Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ederek şunları ifade etti.

“Başkanımız Enflasyona ezdirmemek için bir zam daha vererek, yüzde 70’e, ikramiyelerimize 8 gün, birleştirilmiş sosyal yardımlarımıza yüzde 100 zam yaptı.Başkanım emekçiler adına sizlere teşekkür ediyoruz.”

Hibya Haber Ajansı