Yeniden Refah Partisi Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin haftalık olağan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası basın açıklamasında bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, “Heyetler arasındaki ittifak görüşmeler tamamlandı. Bundan sonrası için ittifak görüşmeleri ya da heyetler arasında yeni bir buluşma, yeni bir görüşme yapmaya doğrusu gerek kalmadı. Biz ittifak sürecinin daha fazla uzaması düşüncesinde değiliz. 31 Mart yerel seçimlerine yönelik ittifak arayışlarına ilişkin Yeniden Refah Partisi'nin görüş ve yaklaşımı Genel Başkanımız sayın Fatih Erbakan tarafından cuma günü saat 14.30’da İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacaktır.” ifadelerine yer verdi.

‘İttifak kararını cuma günü Genel Başkan Erbakan açıklayacak’

Kılıç, AK Parti ile İstanbul, Ankara ve İzmir’de ittifak yapıp yapmayacaklarına ilişkin soruya, “İttifak görüşmeleri heyetler arasında yapıldı. Bundan sonrası için heyetler arası bir görüşme yapmaya gerek kalmadı. Biz ittifak sürecinin daha fazla uzaması düşüncesinde değiliz. Bu konuda partimiz MYK’da değerlendirmesini yapmıştır. Genel Başkanımız gerekli gördüğü diğer istişareleri yapıp nihai kararını verecektir. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, 31 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin ittifak kararını Cuma günü saat 14.30’da İstanbul’da düzenleyeceği bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacaktır. Alınacak kararın ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

 

Hibya Haber Ajansı