ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller ABD'nin 3 IŞİD destekçisini belirlediğini açıklayarak "Amerika Birleşik Devletleri (ABD), IŞİD liderine ve destekçilerine teknik siber güvenlik eğitimi sağlayan, IŞİD'in sanal para kullanımını mümkün kılan ve terör örgütünün militanlarını destekleyen bir IŞİD ile ilişkilendirilmiş platformu oluşturmada, yönetmede ve desteklemede rol alan iki kişiyi belirledi. Ayrıca, Suriye'deki IŞİD ile bağlantılı bireylere fon transferi yapan bir mali destekçiyi de belirledi." dedi.

Miller, ABD'nin, 80'den fazla ülke ve uluslararası kuruluştan oluşan, IŞİD'i Yenmek İçin Küresel Koalisyon'un bir çalışma grubu olan IŞİD'le Mücadele Finans Grubu'nun (CIFG) misyonuna olan bağlılığı güçlendirdiğini vurguladı.

Miller, bugünkü eylemlerin, terör örgütünün çevrimiçi faaliyetlerine odaklanmakta olduğunu ve Amerika Birleşik Devletleri, uluslararası ortaklarıyla birlikte, IŞİD'i ve terör gruplarına lojistik, teknik veya finansal destek sağlayanları engelleme konusundaki taahhüdünü sürdürdüğünün altını çizdi.

Hibya Haber Ajansı