Türkiye'nin Yolsuzluk Algı Endeksi'nde tek bir yılda 14 sıra birden gerileyerek 115. sıraya kadar düştüğünü ifade eden Öztrak, "115. sırayı paylaştığımız ülkeler: Ekvador, Endonezya, Malavi, Filipinler, Sri Lanka! Türkiye, Erdoğan’ın “Ben alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağım” diyerek, ucube rejimin düğmesine basmasından bu yana ise bu endekste 51 sıra birden geriledi." açıklamasını yaptı.

Türkiye'yi Varlık Barışlarıyla dünyanın en büyük kara para aklama makinesine çevirdiklerini belirten Öztrak, şunları söyledi:

"Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) kara para aklayan, terörizmin finansmanına bulaşan ülkeleri izlediği gri listeye soktular. Bu listede Tanzanya, Uganda, Burkina Faso, Kongo, Mali, Mozambik gibi ülkelerle komşu yaptılar. Kamuda yolsuzluk algısını ölçen endekste Eswatini, Liberya, Sri Lanka gibi ülkelerin seviyesine düşürdüler. Güzel ülkemizin adını, dünyada hukukun olmadığı “eli mızraklı, baldırı yapraklı” ülkelerle birlikte anılır hale getirdiler."

Öztrak, haksızlığın, hukuksuzluğun, yolsuzluğun, tek adam yönetiminin kuralsızlığın alıp yürüdüğü yerde güvenin olmayacağının altını çizerek, "Güvenin olmadığı yere aş ve iş yaratan doğrudan yatırım gelmez. Izrar halinde ihtiyaç duyulan kaynaklar ise ancak kirli paracılardan, rantçılardan, tefeci faiziyle bulunur." dedi.

Hibya Haber Ajansı