Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’ya dönmek üzere bu akşam Bükreş’ten ayrıldı. Bakan Fidan, Bükreş’te Roman mevkidaşı Luminita Odobescu ile görüşmesinin ardından Senato Başkanı Nicolae Ciuca ve Başbakan Marcel Ciolacu ile de bir araya gelmişti.

Fidan, mevkidaşı Odobescu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye’nin Romanya’nın AB dışındaki en büyük ticaret ortağı olduğuna dikkati çekerek, “İkili ticaret hacmimiz son yıllarda önemli artış kaydetti. 2 yıl üst üste 10 milyar hedefini aştı. Hedefimiz 2025 yılı itibarıyla bunu 15 milyar dolara çıkarmak. Romanya’daki yatırımlarımız üçüncü ülkelerle getirildiğinde 8 milyar dolara ulaşmış durumda. Firmalarımızın başarılarından ve aramızdaki dostluğa yaptığı katkılardan büyük memnuniyet duyuyoruz.” demişti.

Dışişleri Bakanı Fidan, resmi temaslarını tamamlamasının ardından, Bükreş’ten ayrılmadan önce Büyükelçiliğin resmi konutunda Romanya Müslümanları Müftüsü Murat Yusuf, soydaş milletvekilleri ve dernek başkanlarını da kabul etmişti.

Hibya Haber Ajansı