Sosyal medyada "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" olarak tanınan ve İstanbul Fatih'te işlettiği çay ocağında öldürülen Ramazan Pişkin, TikTok'tan yayınladığı videoda son dönemde aldığı tehditleri anlattı.

 

Diyarbakır Ulu Cami avlusu müdavimlerinden Pişkin, burada verdiği vaazlerle tanınıyordu.

 

Son dönemde katıldığı YouTube yayınları nedeniyle tehditler aldığını belirten Ramazan Pişkin, verdiği vaazler nedeniyle işyerine giden bazı kişilerin kendisini rahatsız ettiğini anlatıyor.

 

Pişkin, videoda şunları dile getiriyor:

 

"Benim üzerimde yoğun bir kampanya var maalesef. İsmi önemli değil. Cahil insanlarla, kendini bilmez, edepten, terbiyeden, ahlaktan yoksun insanlarla benim hiç bir ilişkim olamaz. Ne dünyada, ne ahirette.

 

Ben 'Tüm tarikatlar sapıktır' dememişim. Hurafeler var maalesef rant kapılarına dönmüş. Mutlak manada hepsi değil. Genel anlamda sıkıntıdırlar, uyutma politikası var... Ben topyekün hepsi sapıktır demiyorum. Tek tük bazı iyi hoca ve şeyhlerimiz var. Ama genel olarak tarikatta şu an bidat ve hurafeler doludur.

 

Tasavvuf ve tarukat bir yorumdur, sizi bağlar. İslamın, Kuran'ın bir parçası değildir. Mezhep gibi bir yorumdur, sizi bağlar, kusura bakmayın. biz topyekun alıp topyekun atmıyoruz. Kimseye bir küfür ve hakaretimiz de olmamıştır. Kimseden bir korkumuz da yoktur. Ben bu yola yüce Allah'la geldim. Yüce Allah'la bitiririm. Hiç kimseden korkum yok.

 

Maalesef benim dükkanıma da kendini bilmez bazı insanlar geliyor. Cahiller, allah onları hidayet etsin. Geliyorlar burada ortalığı karıştırıyorlar. Biz de diyoruz arkadaşlar bu konuyu kapatalım lütfen... Geliyorlar maalesef bizi burada rahatsız ediyorlar. Provokatörlük yapıyorlar. Biz diyoruz dağılalım. Onlar diyor 'Ramazan hoca bizi buradan kovmuş.' Allah'tan korkun ya. Bunların hesabını nasıl vereceksiniz kıyamet gününde. İki elim yakanıza yapışacak. Kimseden korkumuz yok...."

 

Öte yandan adli tıpta yapılan incelemelerin ardından Ramazan Pişkin'in cenazesi memleketi Diyarbakır’a gönderildi.

 

Cenazenin bugün Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

işte videosu tıkla