Prof. Dr. Sibel Polat, Doç. Dr. Ece Şahin, BUÜ Mimarlık Fakültesi Ana Bilim Dalı doktora öğrencileri Ayşe Burcu Zülfikar ve Neslihan Işık’ın yürütücülüğündeki proje çalışmaları ilerliyor. Proje kapsamında çocuklar önce 3 hafta boyunca gerçekleştirilen yaratıcı tasarım atölyelerinde, 3 boyutlu düşünmeyi ve tasarım fikirlerini ifade etme yöntemlerini akademisyenlerden öğrenerek, tasarım becerilerini geliştirdi.

Sunulan video ve görsellerle, geleneksel oyun elemanlarının dışında, kendi oyunlarını üretebilecekleri, değiştirilebilir, taşınabilir, farklı yerlerde kullanabilir oyun elemanlarını inceledi. Hayallerindeki oyun elemanları önerilerini çizip, maketlerini yaptılar ve kendi boyutlarında oyun elemanları üreterek, bedensel deneyimlerle onları kullanmayı tecrübe etti. Bu aşamaların ardından tasarım çalıştayına başladı.

Pancar Deposu Tasarım Atölyesi’nde gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek çalıştayda Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden gönüllü öğrenciler, çocukların ortak fikirlerini dinleyip, oyun elemanları tasarımını geliştirmelerine yardımcı olacak, çizim, kolaj, maket ve dijital tekniklerle tasarımlarını ortaya çıkaracak.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, çocukları çalışma alanlarında ziyaret ederek, onlara destek verdi. Çocuklarla sohbet ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Erdem, böyle bir etkinlikte yer aldıkları için hepsini tebrik etti ve sonuçları heyecanla beklediğini söyledi. Başkan Erdem, çalıştaya katılan Prof. Dr. Sibel Polat ve Doç. Dr. Ece Şahin ile de görüşerek süreçle ilgili bilgi aldı.

Hibya Haber Ajansı