Çin Bilim ve Teknik Birliği’nin (China Association for Science and Technology - CAST) açıklamasına göre ülke, dünyanın en çok rağbet gören bilim-teknik dergilerinin oluşturulması konusunda yeni ilerlemeler kaydetti. Kendi alanlarında uluslararası sıralamanın en üstteki yüzde 5’i ve yüzde 25’i arasına giren Çin dergilerinin sayısı, bu bağlamda bir eylem planı benimsenip uygulanmaya başladıktan sonra, sırasıyla 5,6 ve 1,8 kat arttı.

Gerçekten de Çin, 2019 yılında ülkenin bilim-teknik dergilerinin reforma tabi tutulmasını teşvik etmek ve dünyada önde gelenler arasına girmesini istediği bu tip yayınları destekleyip geliştirmek üzere bir yönetmelik çıkarmış ve bu çerçevede bilim-teknik yayınlarını desteklemek ve geliştirmek amacıyla beş yıllık bir eylem planı başlatmıştı.  

CAST, eylem planının uygulamaya konulmasından bu yana, yerli ve yabancı bilim-teknik dergisinin toplam 50 alanda sıralamasının gerçekleştirildiğini belirtti. Bilimin ve teknolojinin en önünde yer alma amacındaki Çin, yüksek standartta birçok yeni yayına imza attı. Ayrıca, Çince yayınların açılımını teşvik ederek bilimsel verilerini dünya ile paylaştı. 

Öte yandan CAST, 2024 yılında da dünyanın dikkatini çekecek yeni bilim-teknik dergileri oluşturma sürecini hızlandıracağını ve bu bilim-teknik dergilerinin dijitalizasyonunu ve pazarlanmasını teşvik edeceğini açıkladı. 

Hibya Haber Ajansı