Piyasanın beklediği Fed’in yılın ilk toplantısı dün akşam gerçekleşirken, altın da hareketli bir günü geride bıraktı. Altın dünkü seansa 2036 dolar/ons seviyesinden başlarken, Fed’in beklendiği üzere faizlerde bir değişikliğe gitmediğini duyurmasının ardından 2056 dolar/onsla son iki haftanın zirvesini kaydetti. Ancak karar sonrası basının sorularını cevaplayan Başkan Jerome Powell’in güvercin sayılmayacak açıklamaları sonrası altın da bir parça kar satışları gözlemledik. Powell daha fazla faiz artışı ön görmemesine rağmen, faiz indirimleri konusunda aceleci olmayacaklarının altını çizdi. Aynı zamanda enflasyonun yüzde 2’de stabilize olmasının zaman alacağını vurgulayan başkan, Mart ayında faiz indirimlerini başlanmayacağını işaret etmiş oldu. Altın da bu gelişmeler doğrultusunda 2039 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 0,1 kazancı hanesine yazmış oldu.

Gümüş altına aksine kırmızıda bir günü geride bırakırken, 23 dolar/onsun altına dönmüş oldu. 23,16 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 22,94 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 1 kaybı hanesine yazdı.

Platin dünkü seansı da kayıpla tamamlarken üst üste ikinci seansı da kayıpla tamamlamış oldu. 927 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin,922 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,5 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum günü artıda kapatmayı başarmasına rağmen, 1000 dolar/onsun altında kalmaya devam etti. 978 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 982 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,4 kazancı hanesine yazdı.

Kaynak Troy

Hibya Haber Ajansı