Çin Dışişleri Bakanlığı 2024 Bahar Bayramı Resepsiyonu dün başkent Beijing’de düzenlenendi.

Resepsiyona ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Çin’de bulunan yabancı misyon şefleri ile eşleri ve uluslararası kuruluşların temsilcileri ile eşleri dahil 400’den fazla konuk katıldı.

Wang Yi yaptığı konuşmada geçen bir yıl içinde Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in önderliğinde Çin’in diplomasisinde zengin sonuçların alındığını belirterek, “Diyalog ve iş birliğinde ısrar ederek, büyük ülkeler arasındaki olumlu etkileşimlerin destekçisi olmanın yanı sıra, samimiyet ve kapsayıcılıkla Asya yurdunun ortak inşasının güvenilir ortağı olduk. El ele vererek birlikte ilerlemede ısrar ederek, ‘Küresel Güney’in kararlı bir üyesi olduk; barış görüşmelerinde ısrar ederek, dünya barışını koruyan kilit bir güç olduk; dışa açılma ve kalkınmada ısrar ederek, dünya ekonomisinin toparlanmasına ivme kazandıran güçlü bir kuvvet olduk.” dedi.

Wang, 2024 yılının Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 75. yıldönümü olmanın yanı sıra Çin tarzı modernizasyonunun kapsamlı bir şekilde ilerletilmesi için de kritik bir yıl olduğuna dikkat çekti.

Bakan Wang insanlığın kader birliğinin oluşturulmasını yeni dönemde Çin’e özgü büyük ülke diplomasisinin yüce hedefi olarak göreceklerini ve tüm ülkelerle birlikte barış ve güvenliğin temelini sağlamlaştırmaya, çok taraflılığa bağlı kalıp müreffeh bir geleceği ortaklaşa inşa etmeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Çin’deki Yabancı Misyonlar Başkanı ve Kamerun Cumhuriyeti Beijing Büyükelçisi Martin Mpana yabancı misyonların adına Çin halkının Bahar Bayramı’nı kutladı.

Büyükelçi Martin Mpana geçen bir yıl içinde Çin tarafından yürütülen bir dizi diplomatik faaliyet sayesinde ülkeler arasındaki karşılıklı anlayışın pekiştirilirken dünya barışı ve kalkınmasının teşvik edildiğini ve Çin’in dünya genelindeki öneminin de gün geçtikçe arttığını kaydetti.

Büyükelçisi Martin Mpana Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in ortaya koyduğu küresel inisiyatiflerin ışığında ülkelerin ortak çabalarıyla dünyanın daha sağlıklı, barışçıl ve müreffeh bir hale gelmesini arzuladıklarını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı