Toplantıda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘5 Yıllık Yatırım ve Hizmetlerin Tanıtımı’ ile yeni yüzü ile ‘Kayseri Havalimanı Tanıtım’ videoları izletildi.

Başkan Büyükkılıç, burada  yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan yatırım ve projelerinin bazılarını kamuoyu ile paylaştı.

“Sırf 153 tane 2023 yılında yaptığımız büyük projelerimiz var”

Başkan Büyükkılıç, 150 proje diye çıkılan yolda 418 projeyi hayata geçirdiklerini belirterek,“5 yıla sığdırmaya çalıştığımız, daha önce 150 proje dedik, 150’nci yıldan kaynaklı bir yaklaşım içerisinde. Fakat 418 proje oldu. Sırf 153 tane 2023 yılında yaptığımız büyük projelerimiz var. Amacımız insanların doğduğu ve doyduğu yerde üretmesini sağlamak, istihdama vesile olmak.” açıklamasında bulundu.

Kartal Kavşağı Projesi hazır

Günde 85 bin aracın geçtiği, pik saatlerde saatte zaman zaman 8 bin 500 aracın geçiş yaptığı Kartal Kavşağı’nda yeni projenin hayata geçirileceğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Tramvay hatlarımızla ilgili hatırlanacağı üzere Belsin bölgesinden Kumsmall’a giden hattımızı, aynı şekilde Talas Mevlana Mahallemizdeki hattımızı hayata geçirmiştik. Bunun yanında 11 tramvay aracını da filomuza katmış toplamda 80 araca ulaşmış oldu”

Büyükkılıç, OSB-Erenköy Bulvarı Yeni Yol projesini de hayata geçireceklerini dile getirerek, “Organize Sanayimize bir alternatif yol bağlama ve hayatı kolaylaştırma adına, Kartal Kavşağı’nın yükünü hafifletmek bağlamında 4,2 kilometrelik yol ağı oluşturmak suretiyle ana arter oluşturmuş olacağız.” dedi.

Başkan Büyükkılıç, tüm projeleri saymadıklarını, diğer ilçe belediye başkan adaylarının belli olması ile lansman yapıp, tüm projeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Hibya Haber Ajansı