Tarsus Belediyesi’nde çalışan personelleri ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile Sendika yetkilileri arasında anlaşma sağlandı. Tarsus Belediyesi’nde DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile imzalanan toplu iş sözleşmesi ile Tarsus Belediyesi ve İmar Limited Şirketi bünyesinde çalışan personellerin maaşlarında yüzde 75 oranında zam yapıldı.

Asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak belirlenmesi üzerine personellerin maaşlarına zam yapmak üzere harekete geçen Başkan Bozdoğan, DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası ile imzalanan toplu sözleşme ile Tarsus Belediyesi’nde çalışan personellerin en düşük maaşının 26 bin 300 TL olduğunu belirtti.

“Emekçilerimizin her daim yanındayız”

Müjdeyi sosyal medya hesaplarından açıklayan Başkan Bozdoğan, “Tarsus Belediyesi olarak, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesi ile çalışanlarımızın haklarını daha da güçlendirdik. 696 sayılı KHK kapsamında çalışan ve İMAR Limited Şirketi’nde çalışan mesai arkadaşlarımızın maaşlarında yüzde 75 oranında zam yaparak emekçilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Tüm çalışanlarımıza emekleri için teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Hibya Haber Ajansı