Kayseri’de yerel yönetim hizmetlerini etkin şekilde sürdürebilmek amacıyla kamu kurum kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile istişarelerde bulunmaya önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, STK temsilcileriyle bir araya gelmeyi sürdürüyor.

Başkan Büyükkılıç, İHH İnsani Yardım Derneği’ni ziyaret etti. Büyükkılıç’a ziyaret esnasında, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin ve İl Başkanlığı yönetimi eşlik etti.

“Epey gayretler ve çalışmalar var”

İHH İnsani Yardım Derneği’ni ziyaret ederek, dernek başkanı Ali Mazıcıoğlu ve yönetimiyle istişarelerde bulunan Başkan Büyükkılıç, asrın felaketi depremler sonrası yapılan çalışmaların ve sivil toplum kuruluşlarının önemine işaret ederek, “Epeyce mesafe alındı. Büyük bir alanda mikro bölgeleme anlamında tarama ve röntgenini çekiyoruz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yapıyoruz. Yapı stoklarımızı yeniden gözden geçiriyoruz. Epey gayretler ve çalışmalar var.” diye konuştu.

Kayseri İHH İnsani Yardım Vakfı İl Başkanı Ali Mazıcıoğlu da 40 kişilik bir ana ekipleri olduğunu, deprem sonrası 100 kişilik daha müracaat olduğunu, eğitimlerin sürdüğünü anlattı.

Hibya Haber Ajansı