31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’ne yönelik hazırlıklarının devam ettiğini belirten Zorlu, 17 büyükşehir, 26 il, 265 ilçe ve 38 beldede adaylarını açıkladıklarını ifade etti.

Zorlu, İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener’in 23 ile giderek teşkilatla bir araya geldiğini kaydederek, “Diğer iller için çalışmalarımız devam ediyor. 6 Şubat ise büyük deprem felaketinin yıl dönümü. Bu vesileyle Genel Başkanımız Meral Akşener 5 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay illerimizde vatandaşlarımızla bir araya gelecek.” dedi.

11 Şubat Pazar günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde ise İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının yer alacağı aday tanıtım ve proje lansman toplantısı gerçekleştireceklerini açıklayan Zorlu, “Yine bu kapsamda Yerel Yönetim Başkanlığımızın koordinasyonunda tüm Türkiye’ye yönelik lansmanımızı gerçekleştirmek üzere 24 Şubat Cumartesi günü Ankara Kongresium’da vatandaşlarımızla bir araya gelmeyi planlıyoruz.” ifadesini kullandı.

“Böyle ciddiyetsizlik görülmemiştir”

Zorlu, emeklilere yönelik açlık sınırının altında bir yaşam dayatıldığını dile getirerek, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için açıklanan ilk kök aylık artış oranının, 6 aylık kümülatif enflasyon olan yüzde 37,6 şeklinde belirlendiğini bu oranın daha sonra yüzde 42,6’ya çıkarıldığını söyledi.

Murat Kurum’un emeklilere yönelik vaadi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un emeklilere yönelik aylık 2 bin 500 TL vaadine değinen Zorlu, “Bu vaadin trajik olmasının iki nedeni var ve ikisi de en nihayetinde emeklilerle alay etmekten başka bir şey değil.” değerlendirmesini yaptı.

Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi 

Zorlu, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin, “Biz bu olaya en başından bu yana ideolojik ya da siyasal bir saikle bakmadık. Anayasal devlet olgusunu yaşatmak; hukukun üstünlüğünü, bireyin hak ve özgürlüğünü savunmak adına bu hukuksuzluğun karşısında olduk. Yargıtay ilgili dairesinin hukuk tanımazlığı karşısında ilk tepkiyi gösteren ve Anayasa kitapçığını Yargıtay binasına ilk götüren İYİ Parti oldu.” şeklinde konuştu.

İYİ Parti afişlerine sansür

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisinin afişlerine yönelik sansür açıklaması ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun verdiği yanıtlar sorulan Zorlu, şöyle konuştu:

“Öncelikle bu süreci bir kez daha vatandaşlarımıza hatırlatmak istiyorum. Tek başımıza seçime katılma kararı almamızdan itibaren iki yumruk arasına sıkıştırılmak istenen milletimizin bu mücadeleye ortak oluşu engellenmek istendi. O anlamda önümüze engeller konulmaya gayret edildi. Genel Başkanımızın dünkü yaptığı açıklama da bazı sözleri bazı medya organları tarafından çarpıtılarak verilmiştir. Biz hem sarayın hem de bugün karşımıza çıkarılan bu engellerin de altını çizerek özellikle vurguladık.”

CHP Genel Başkanı Özel’in Akşener’e yanıtı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Eskişehir’de yaptığı konuşma üzerinden kendisine tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e verdiği yanıt sorulan Zorlu, “O iklimde yapıldığı anda ortaya konulmak istenen bu ifadeler, bizim kabul edebileceğimiz şeyler değil. Sayın Genel Başkan (Özgür Özel) bunu kast etmediğini ifade etmişse, bu noktada ben Sayın Genel Başkanımızın değerlendirme yapması gerektiği bir noktada, buna bir açıklama getirmeyeyim. Sayın Genel Başkanımız buna önümüzdeki günlerde değinecektir.” dedi.

Hibya Haber Ajansı