Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach dün Güney Kore’de Çin Medya Grubu’na (CMG) özel açıklamalarda bulundu.

Gangwon 2024 Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları’na katılmak için Gangneung kentinde bulunan Bach, CMG muhabirine verdiği demeçte CMG’nin Olimpiyat Oyunları hakkında yaptığı yüksek standartlı haberleri takdirle değerlendirerek CMG’nin Paris Olimpiyat Oyunları’nda güzel performans göstereceğine inandığını dile getirdi.

Çinli sporcuların Gangwon 2024 Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda iyi bir performans sergilemelerini takdir eden Bach, Beijing Kış Olimpiyat Oyunları’nın bu konuda önemli rol oynadığına dikkat çekti. 2022 Beijing Kış Olimpiyat Oyunları’nın büyük bir etki yaratığını hatırlatan Bach, Çin’in kış olimpiyat oyunlarında daha büyük başarı elde etmesini temenni ettiğini dile getirdi.

Çin’in Harbin kentinde önümüzdeki sene Asya Kış Oyunları’nın yapılacağını hatırlatan Bach, Harbin’in kar ve buz sporları açısından geleneksel ve uzun bir geçmişe sahip olduğunu kaydetti.

Çin’in Olimpik sporlardaki gelişmesine değinen Bach, Çin’in üstün bir büyüme gerçekleştirdiğini belirtti. Bach “Los Angeles Olimpiyat Oyunları dönemine kıyasla Çin artık güçlü bir spor ülkesi oldu.” dedi.

Bach aynı zamanda elektronik olimpiyat oyunlarını organize etmeye karar verdiklerine dikkat çekerek, böylece sanal sporlar ve elektronik oyunların da olimpiyat oyunlarında görüleceğini dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı