Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Gazze’deki insani krizin daha da kötüleşmesinin görmezden gelinemeyeceğini söyledi.

Sözcü bugün düzenlenen basın toplantısında Gazze’deki son gelişmelere değindi.

Filistin ile İsrail arasındaki son çatışmaların meydana gelmesinden bu yana yaklaşık 4 aydır Gazze’de daha önce hiç görülmemiş bir insani facianın yaşandığını hatırlatan sözcü, krizin hafifletilmesi için ateşkes dışında ikinci bir seçenek olmayacağına ve sivillerin korunmasının en büyük öncelik olduğuna dikkat çekti.

Sözcü, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) Gazze’deki insani krizi hafifletmek için büyük çaba sarf ettiğini dile getirdi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in UNRWA’yı Gazze’deki bütün insani faaliyetlerin destek gücü olarak değerlendirdiğini belirten sözcü, BM’nin bağımsız, adil ve nesnel soruşturma yapmasını desteklediklerine işaret etti.

Sözcü, bununla beraber Gazze halkının topyekun bir şekilde cezalandırılmasından kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Sözcü, uluslararası topluma ve özellikle bağış sağlayan başlıca ülkelere, Gazze halkının yaşamına öncelik vererek bağışları durdurma kararını yeniden gözden geçirmesi çağrısında bulunduklarını söyledi.

Sözcü, bir iki kişinin eylemi nedeniyle UNRWA’nın bütün çalışmalarının olumsuz değerlendirilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

UNRWA’nın bazı personelinin 7 Ekim saldırılarına karıştığı iddia edildiği için BM Genel Sekreteri Antonio Guterres soruşturma talimatı verdi.

Hibya Haber Ajansı