Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri bir araya getiren Yerel Yönetim Çalıştayı Ankara’da gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcılarının katıldığı Yerel Yönetim Çalıştayında açılış konuşmasını Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’li Belediyelerin Genel Koordinatörü Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen yaptı.

Büyükerşen konuşmasına yeni görevinin, kamuda yaptığı bütün görevlerde, sürdürülebilirlik şansı ile örtüştüğünü kaydederek, belediyeler arasındaki koordinasyonun güçlendirilerek devam etmesinin önemine vurgu yaptı.

“Cumhuriyet Halk Partisi'nin, giderek daha fazla yerde belediye başkanlığı kazanmasıyla birlikte, Türkiye sosyal belediyecilikle tanışma olanağını elde etti.” diyen Büyükerşen bu alanda Eskişehir’de hayata geçirilen örnek projelerini katılımcılarla paylaştı.

Büyükerşen, “Siz belediye hizmetlerini layıkıyla yaparsanız yerel kalkınma kendiliğinden harekete geçecek, kent refahı artacaktır. Biz bunu Eskişehir'de yaşadık. Şehirde yeni hizmetler, yeni olanaklar yarattıkça yatırımlar arttı. Uluslararası firmalar mağazalar açtılar, şehir dışından alışveriş yapmak için gelenler arttı.” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de konuşmasında, “Yılmaz Büyükerşen Hocamız, 1999 yılında daha bugün Türkiye'de yeni yeni konuşulan kavramları siyasi partilerin ittifak, işbirliği, ya da son zamanlarda kent uzlaşısı diye, farklı farklı siyasi partilerin tarif ettiği bir şeyin kendisini doğrudan Eskişehir'de gerçekleştirebilmiş bir isim. Eskişehir'i emin ellere bırakacak kadar içi rahat şekilde, Eskişehir'deki jübilesini yaptı.” dedi.

Konuşmaların ardından çalıştaya geçilirken, CHP’li Belediyeler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, çalışma grupları ile bir araya gelerek değerlendirme yaptı.

Hibya Haber Ajansı